TRT’ye kurtlu incir almışlar!

TRT’ye kurtlu incir almışlar!
24 Ocak 2018 09:42

TRT’nin personeline verdiği incirler kurtlu çıktı ve TRT Teftiş Kurulu soruşturma başlattı. TRT, toplu sözleşme gereği personeline tercihe göre, süt, yoğurt, kuru üzüm, yaban mersini, kuru kayısı, kuru erik, kuru dut, hurma, pestil, tahin helvası, iç fındık, yer fıstığı, iç ceviz, kuru incir, iç badem ya da antep fıstığı veriyor. Trabzon’da personele verilen kuru incirde ise “Kurt” çıktı.

 

 

Ali Ekbr Ertürk/ Sözcü

 

 

TRT personeline toplu sözleşme gereği “Koruyucu gıda” adıyla bazı ürünler veriliyor. Sayıştay raporuna göre ürünlerin kalitesi, personelde memnuniyetsizlik yarattı. Raporda, Trabzon’da personele verilen kuru incirde “Kurt” çıktığı açıklandı ve şu ifadelere yer verildi:

 

 

“TRT Trabzon Müdürlüğü’nde çalışan bir personelin dilekçesi ile TRT Teftiş Kurulu’na intikal eden şikayetinde, gıda yardımı kapsamında aldığı kuru incirin, kurtlanmış olduğu, süt ve yoğurt haricinde diğer ürünlerin hiçbirinde üretim ve son kullanma tarihlerinin bulunmadığı, gıda yardımı kapsamındaki ürünlerin birkaç istisna dışında kalitesiz ve bozuk olduğu ifade edilmiş, konuyla ilgili TRT Teftiş Kurulu’nun incelemesi devam etmektedir.”