TRT’deki skandala, skandal cevap

TRT’deki skandala, skandal cevap
29 Nisan 2016 09:10

TRT’de Atatürk ve İnönü’ye hakaretler eden belgesel için, TRT Genel Müdürü Şenol Göka “Gözden kaçmış” dedi.

 

 

 

Atatürk ve İnönü için “Firavunlar gibi yediler, içtiler, kustular. Saraylarda şahane hayat sürdüler, Ne utandılar, ne doydular” sözlerini kullanan TRT’deki belgesel nedeniyle ‘denetçiye’ ceza verildi. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, bu sözleri tasvip etmediklerini söyledi ve ‘Gözden kaçtığını’ öne sürüp, skandala gerekçe bulmaya çalıştı.

 

 

Veli TOPRAK/ Sözcü

 

TRT’nin 2013-2014 yılına ilişkin hesapları Meclis’te ibra edildi. TBMM KİT Komisyonu’nda yapılan toplantıda CHP’li komisyon üyeleri TRT’nin ‘AKP’nin çiftliği’ haline geldiği eleştirisinde bulundu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, devlet televizyonun muhalefet temsilcilerine kapalı olduğunu söyledi. 1 Kasım seçimlerinden önce 1-31 Ekim tarihleri arasında TRT’nin ekrana çıkardığı siyasilerin tablosunu açıklayan Akar, “Muhalefetten Gaye Usuler ve Oktay Vural var. Sadece 2 kişi. 54 de AKP’li isim çıkmış. Bu mu eşitlik, bu mu adalet? Hakkaniyetli davranın biz de teşekkür edelim” dedi.

 
”BU DÜZEN DEĞİŞMELİ

 

 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, elektrik faturaları ve bandrol gelirleriyle ayakta duran TRT’nin reytingte geri kaldığını söyledi. TRT Spor’da spikerlik yapan Ersin Düzen’in aynı zamanda şirketiyle TRT’ye program yaptığını hatırlatan Sertel, “Ersin Düzen hem spiker hem program yapıyor. Bu düzen değişmeli” dedi. Genel Müdür Göka ise ilk 100 program içinde TRT’nin 35-45 program ile yer aldığını, en çok izlenen ilk 10 dizi içinde TRT’nin Diriliş, Filinta, Seksenler, Yeşil Deniz gibi dizilerinin bulunduğunu söyledi.

 
O PROGRAMA CEZA:

 

 

CHP’li milletvekilleri, geçen yıl TRT Türk’te yayınlanan Osman Yüksel Serdengeçti belgeselinde Atatürk’e hakaret edilmesi konusunu da gündeme getirdiler. Genel Müdür Göka, “O belgeselde hata yapıldı. Dış yapımdı. RTÜK ‘ifade özgürlüğü’ dedi. Ancak bizim bunu tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Kendi gök kubbemizde hata yapıldı. Soruşturma açtık, denetçi cezalandırıldı” dedi.

 
7 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

 

 

Komisyon toplantısında, TRT’de çalışan personel sayısı da eleştiri konusu oldu. Genel Müdür, kurumda halen 7 bin 283 personel çalıştığını açıkladı. Kanal sayısı ve yapımlara değinen Göka, her yayıncıya 7 personel düştüğünü söyledi.