TRT EBA TV’de yayınlanan skandal görüntüler Meclis gündeminde!

TRT EBA TV’de yayınlanan skandal görüntüler Meclis gündeminde!
24 Mart 2020 14:02

CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, TRT EBA TV’de yayınlanan uzaktan eğitim içeriklerinde Adnan Menderes’in idam sahnesinin gösterilmesinin öğrenciler üzerinde olumsuz etki yaratacağını belirterek Meclis’e soru önergesi verdi.

 
Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlamasını istediği önergede “TRT EBA TV’de yayınlanan uzaktan eğitim içeriklerinde ortaöğretim öğrencilerine Adnan Menderes’in idamı, boynuna ip geçirilmesi ve sehpanın devrilmesi gibi öğrencilere psikolojik açıdan zarar verecek siyasi içerikli görüntülere yer verilmiş, ders aralarında laik ve bilimsel eğitimle örtüşmeyen ilahiler dinletilmiştir. 20 dakikalık matematik dersinde öğretmenin 3 defa kıyafet değiştirmesi ve derse sakalsız başlayan bir öğretmenin dersi sakal ile sonlandırması gibi dikkat dağıtan, öğrencilerin zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ve psikolojik açıdan travmalara sebep olabilecek birçok problem ilk günden ortaya çıkmıştır’’ ifadeleri kullanarak Selçuk’a şu soruları yöneltti:

 

 
1- Uzaktan eğitim için hazırlanan içerikler hangi kurumlar tarafından hazırlanmıştır? Bir denetime tabii tutulmuş mudur? Diyanet’in hazırladığı içeriklerin yayınlandığı iddiaları doğru mudur?

2- İçeriklerde yer alan idam sahnesinin öğrenciler üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerle ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? İzletilen sahne ile öğrencilerin hangi tür davranışları kazandırılması amaçlanmıştır?

3- Söz konusu yayınlarda talim ve terbiye kurulu tarafından onaylanmayan içerikler mevcut mudur? Mevcut ise onaylanmayan içeriklerin yayınlanmasının sebebi nedir?

4- Bakanlığınızın ders aralarında yayınlanan içeriklerle ilgili bir planlaması var mıdır? Var ise ders aralarında hangi tür içeriklerin yayınlanmasa karar verilmiştir? İlahi gibi dini içerikli yayınların yapılma sebebi nedir?

5- Söz konusu içerikleri üreten kişiler hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise gerekçesi nedir?