TRT, arşivinden Uğur Mumcu’yu kaldırdı!

TRT, arşivinden Uğur Mumcu’yu kaldırdı!
24 Ocak 2021 08:25

TRT, Uğur Mumcu’nun katıldığı tarihi programları çevrim içi arşivinden sessizce kaldırdı. Dönemin çok sesliliğini yansıtan, eleştirel gazeteciliği de içeren görüntülerin yerine, Hülya Koçyiğit ve Alev Alatlı gibi isimlerin videoları konuldu.

 

 

Gazeteci Emre Kızılkaya’nın Journo.com.tr’de yayınlanan yazısında katledilen yazarımız Uğur Mumcu’nun katıldığı programların TRT arşivinden silindiğini açıkladı. Kızılkaya, “TRT: Uğur Mumcu yok, size Hülya Koçyiğit veya Alev Alatlı verelim” başlıklı yazısında, “TRT, Uğur Mumcu’nun katıldığı tarihi programları çevrim içi arşivinden sessizce kaldırdı. ‘Eski Türkiye’nin çok sesliliğini yansıtan, eleştirel gazeteciliği de içeren görüntülerin yerine, Hülya Koçyiğit ve Alev Alatlı gibi isimlerin videoları konuldu. Vergilerimizle finanse edilen kuruma bunun nedenini sordum. Aldığım ve alamadığım yanıtları, Mumcu’nun ölüm yıl dönümünde aktarıyorum” dedi.

 

404 HATASI
Gazeteci Kızılkaya,”Uğur Mumcu’nun cenaze törenini konu alan haber videosu uçmuştu” diyerek söz konusu aramalarda “404 hatası” verdiğini, yani silindiğini aktardı.