Trenli, makinistli AKP siyaseti

Trenli, makinistli AKP siyaseti
13 Ağustos 2014 00:47

Davutoğlu ekibi partiye dönmek isteyen Gül’e “Tren kalktı, hareket halindeyken binilmez” diye mesaj gönderirken, Gül’cüler “Siz, treni raydan çıkarırsınız” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Köşk ile AKP yönetimi arasında “tren tartışması” çıktı. Başbakan Erdoğan’ın yakın çevresi ve AKP yöneticileri, “partiye dönmek isteyen Gül”e, “Tren kalktı, hareket hâlindeyken trene binilmez” mesajı gönderirken, Köşk’e yakın isimler ise, “Trene ilk durakta binmek için bekliyor olacağız” dediler.

 

 

GRUPLAR ÜZERİNDEN İLETİŞİM

 

 

10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimin ardından başlayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partiye dönüp dönmeyeceğine yönelik tartışma dün de devam etti. AKP içindeki bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri, üçerli beşerli gruplar hâlinde Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret ederek, partinin başına geçmesi konusunda çağrıda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresi ise, hem Cumhurbaşkanı Gül’e hem de parti içinde Gül’ün partinin başına geçmesini isteyen ekibe trenli mesaj gönderdi.

 

 

TREN HAREKET ETTİ

 

 

AKP’li yöneticilerinin, bazı milletvekilleri ile yazarlar üzerinden Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdiği mesajda, 27 Ağustos’ta kongre yapılacağı hatırlatılarak, “Tren hareket etti. Hareket hâlindeyken trene binilmez” ifadeleri kullanıldı. Yani bu mesajla, Cumhurbaşkanı Gül’ün partiye dönmemesi gerektiği ifade edildi. Bu mesaj, hükümete yakın bazı yazarlara da aktarıldı. Söz konusu gazeteciler üzerinden de, Gül’e yakın ekibe, “Gül’ün partinin başına geçmesine izin verilmeyeceği” mesajı verilmiş oldu.

 

 

KÖŞK KARŞILIK VERDİ

 

 

Köşk de, Başbakan Erdoğan’ın ve AKP kurmaylarının trenli mesajına yine tren üzerinden mesaj verdi. Köşk, mesajında, trenin geçici bir makinist ile idare edilmesi ve ilk durakta makinistin değiştirilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Hatta kulislerde, acemi makinist ile trenin her an raydan çıkmasının söz konusu olacağının da ifade edildiği konuşuluyor. Köşk’ün, bu mesajı ile 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinden önce partinin başına Gül’ün mutlaka geçmesi gerektiğini ifade ettiği belirtiliyor.

 

 

Kaynak: Taraf / Hüseyin Özay