Trakya’da ‘T A M A M’ havası…

Trakya’da ‘T A M A M’ havası…
10 Mayıs 2018 10:00

60 dakika süren İnce-Demirtaş görüşmesinin ardından miting meydanında gündeme damga vuran “tamam” dalgasıyla binlerle buluşan İnce’yi “Bizim gariban Muharrem hoş geldin” pankartı karşıladı. Meydan, Erdoğan’a pankart ve sloganlarla yanıt verir gibiydi…

 

 

Aykut Küçükkaya / Cumhuriyet

 

 

Türkiye dün siyaset sahnesi için önemli günlerden birini yaşadı. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP’nin cezaevindeki adayı Selahattin Demirtaş’ı 552. günde ziyaret etti. Ankara’daki iktidarı Edirne’deki bu ziyaret tedirgin etmiş olsa gerek cezaevine çıkan bütün yollar jandarma tarafından kapatılmıştı. Belli ki basınla İnce’nin buluşması ya da iki cumhurbaşkanı adayının böyle bir ortamda buluşmasının ardından İnce’nin cezaevi kapısında vereceği fotoğraf istenmemişti.

 

 

60 dakika süren görüşmenin ardından miting meydanında gündeme damga vuran “tamam” dalgasıyla binlerle buluşan İnce’yi “Bizim gariban Muharrem hoş geldin” pankartı karşıladı. Meydan, Erdoğan’a pankart ve sloganlarla yanıt verir gibiydi… “Artık tamam, İnce’yle devam” anonsuyla kürsüye davet edilen İnce’nin hedefinde Erdoğan vardı. Erdoğan’ı “Dünya 5’ten büyüktür, Türkiye de senden büyüktür” diyerek kendi sloganıyla eleştiren İnce “Ben konuştukça ince hastalığa tutulacaklar” diyerek sözü zenginliğe getirdi: “Milletvekilliği, cumhurbaşkanlığı maaşı fazla değil. Bana gariban diyor peki benzer maaşlarla ben niye gariban oluyorum da sen zenginleşiyorsun…”

 

 

Bir yurttaşın taşıdığı “Oj geldin be kızanım yiğidim” yazısı meydanın havasını yansıtıyordu. Siyasetçilerin dilinde ünlü bir söz vardır… Politikacılar “Edirne’den Hakkâri’ye tüm yurttaşlarıma hizmet götüreceğim, onları kucaklayacağım” diye konuşmayı severler… Ama dün bu söz anlam yüklüydü. İnce’nin Edirne mitinginde Kesici, Şener ve Büyükerşen’le verdiği fotoğraf, cezaevinde Demirtaş’tan aldığı sıcak mesaj 24 Haziran ya da 8 Temmuz’da bu sözü gerçek kılabilir!..