Trafik sigortası nasıl yenilenir?

Trafik sigortası nasıl yenilenir?
8 Aralık 2016 09:34

Zorunlu olarak yapılması gereken trafik sigortasının yaptırılmadığı ya da yenilenmediği durumlarda araçların trafikte polisler tarafından görüldükleri an gerekli olan işlemler hiç zaman yitirilmeden bağlanması işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır.

 

 

 

 

Dolayısıyla araç sahiplerinin bu konuda öncelikli olarak dikkat etmeleri gereken en önemli şeylerin başında hiç zaman yitirmeden zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ya da yenilemek gelmekte. Genel olarak trafik sigortasının süresi 1 yıldır. Daha sonrasında ise trafik sigortası nasıl yenilenir sorusuna cevap aranmaya başlıyor. Birçok araç sahibi bu çalışmaların çok zor olabileceğini düşünüyorlar. Halbuki dikkat edilecek olan birkaç adım ile birlikte bu işlemler oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olacaktır.

 

 

 

Nasıl ki trafik sigortası ilk defa yapılırken sigorta şirketleri ile iletişime geçilerek başta fiyat olmak üzere pek çok farklı detaya dikkat diliyorsa, aynı şekilde trafik sigortası yenileme işlemleri yapılırken de öncelikli olarak uygun sigorta şirketi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Sigorta şirketleri öncelikli olarak yenileme işlemi için araç sahipleri ile iletişime geçeceklerdir. Araç sahipleri eğer isterlerse yenileme işlemlerini kendi sigorta şirketleri üzerinden kolaylıkla yapabilirler. Ancak fiyat bakımından isteklerin yerine getirilmemesi ya da teminatların düşünülenden farklı olması durumunda araç sahipleri farklı şirketler ile iletişime geçerek trafik sigortası yenilenebilecektir. Sigorta yenileme işlemlerinin mümkün olduğu kadar zorunlu trafik sigortası süresi sona ermeden yapılması önem taşımaktadır.

 

 

 

Trafik sigortası teklif al, en kısa sürede aracını yaptır. Başına gelecek zararlardan maddi olarak kendini koru!