Trabzon Maçka’da Atatürk Parkı’nın yerine düğün salonu yapılacak!

Trabzon Maçka’da Atatürk Parkı’nın yerine düğün salonu yapılacak!
24 Ocak 2018 09:58

Trabzon Maçka’daki 100. Yıl Atatürk Parkı belediye tarafından özel bir şirkete kiralandı. Alana bir düğün salonu ve iki adet yöresel ürün reyonu açılacak. CHP ihale için mahkemeye gidiyor.

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki Atatürk Parkı, Maçka Belediyesi tarafından özel bir şirkete kiralandı. 26 Mayıs 2003’te meydana gelen ve 62’si İspanyol 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası anısına dikilen İspanyol Anıtı ile Atatürk Heykeli de bulunan alana düğün salonu yapılacak. Maçka Belediyesi’nin ihaleyle kiraladığı park alanında düğün salonunun yanı sıra iki adet yöresel ürün reyonu da açılacak.

 

 

“Ata’nın mirası talan ediliyor”

 

 

CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, “Atatürk Parkı’nın usulsüz yöntemlerle düğün salonu olarak kiraya verilmesini yargıya taşıyoruz” dedi. Göktürk, “Alanda asırlık ağaçlarımız var. Atatürk’ün mirasını ve değerlerini talan eden zihniyetin yansımalarını burada görmek istemiyoruz. Aynı zamanda Maçka’yı taş ocaklarına çevirerek doğayı tahrip etmelerine de izin vermeyeceğiz ve bu direnişimiz Türkiye’ye örnek olmalıdır. Maçkalı hemşerilerimin bu konuda parti kimliğinden ziyade Maçkalı olma bilinciyle hareket edeceklerine inanıyor ve güveniyoruz. Parkın kiraya verilmesi işlemi için yargıya gidiyoruz. Bu alanın yan tarafında da Emniyet Müdürlüğü binası var. Emniyet Müdürlüğü binasının yanına düğün salonunun yapılması güvenlik zafiyetine de sebep olacaktır” dedi.

 

http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ataturk-parkinin-yerine-dugun-salonu-yapilacak-2187057/