Trabzon CHP’den genel merkeze son uyarı

Trabzon CHP’den genel merkeze son uyarı
28 Şubat 2015 07:25

CHP Parti Meclisi’nin Trabzon’da kontenjan ve 2. sıradan sonra eğilim yoklaması kararına büyük tepki gösterilmesi tepkilerin birinci elden genel başkan Kılıçdaroğlu’na bildirilmesine karşın kararın geri alınmaması ve Volkan Canalioğlu’nun kontenjan adaylığı için başvuruda bulunması üzerine Trabzon örgütleri son uyarı için istifalarını il başkanı Güzide Önsel Uzun’a verdi. Böylece örgütler, Genel Başkanı’ın kararı değiştirmemesi halinde istifa etmekte kararlı olduklarını son kez göstermiş oldu.

 

Canalioğlu’nun kontenjan adaylığı için dün başvuruda bulunması üzerine bugün il başkanı Güzide Uzun, ilçe başkanları ve aday adaylarını toplantıya çağırdı. İlçe başkanları istifa dilekçelerini İl Başkanı’na verdi. Birçok aday adayı da ön seçim olmaması halinde seçimlere katılmama kararı aldı.

 

CHP Trabzon için artık son söz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda.

 

İSTİFA AÇIKLAMASI

 

Bu arada Odatv’ya açıklama yapan CHP’nin Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Sabahattin Bayrak, Trabzon’da CHP İl Başkanı ve 18 ilçe yönetiminin istifa edeceğini iddia etti.

 

Bayrak Ortahisar’da kendisi dahil tüm yönetimin istifa kararı aldığını belirterek, 15 Şubat’ta CHP MYK’nın ön seçim kararı aldığını ancak Trabzon’da ön seçim yapılmayacağı için istifa ettiklerini bildirdi. Volkan Canalioğlu’nun Trabzon 1. sıra kontenjan adaylığı için başvuru yaptığını söyleyen Bayrak, diğer adaylarında ön seçimle değil eğilim yoklamalarıyla belirlenmesine tepki olarak Trabzon’daki 18 ilçe yönetiminin ve il başkanının istifa edeceğini iddia etti.

 

Bayrak, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ön seçim yapılması konusunda taleplerini ilettikleri halde olumlu cevap alamadıklarını bildirerek, ön seçim olmaması durumunda Trabzon’da CHP’den milletvekili aday adayı olan 18 kişinin adaylıklarını geri çekeceğini ileri sürdü.

 

 

Kaynak: Viratrabzon