Topbaş’ın milyonluk çiçek projesi için ‘iptal’ iddiası

Topbaş’ın milyonluk çiçek projesi için ‘iptal’ iddiası
10 Mart 2018 11:50

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın, istifa eden eski başkan Kadir Topbaş’ın bir uygulamasına daha son verdiği öne sürüldü. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, kamuoyunda sık sık eleştiri konusu olan milyonlarca liraya mal olan duvarlara çiçek uygulamasına son verildiğini, Uysal’ın konuyu AKP’li meclis üyelerine açıkladığını söyledi.

 

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki yeşil alanları arttırmak için 2009 yılından beri uyguladığı duvarlara saksı ve çiçek uygulamasına 80 milyon liraya yakın para harcadı. Yeşil alanları imara açan belediyenin yeşil alan yaratmak için duvarlara çiçek ekmek için harcadığı milyonlarca lira hep eleştiri konusu olmuştu. Kadir Topbaş’ın bu projesine Mevlüt Uysal’ın son verildiği iddia edildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Mevlüt Uysal’ın İBB AKP grubunda meclis üyelerine “duvarlara çiçek ekme dönemi bitti” dediğini aktardı. Sağ, Uysal’ın süresi dolan ihalenin yenilenmeyeceği açıkladığını öne sürdü.

 

cicek-14

Çiçek projesine 80 milyon lira harcandı.

 
TOPLAM 82 MİLYON LİRA GİTTİ

 

Bugüne dek İstanbulluların cebinden çıkan rakamın CHP İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ile verdikleri soru önergesi ile ortaya çıktığını hatırlatan Hüseyin Sağ, “Aldığımız yanıtta 2009 yılında başlayan modüler saksı ve 2011 yılında başlayan duvar bahçe uygulamasına 2014 yılına kadar toplam 32 milyon lira harcandığı açıklanmıştı” dedi. 2014 yılından bugüne dek geçen sürede de yaklaşık 50 milyon lira harcandığını söyleyen Sağ, “Yani son 9 yılda duvarlara 82 milyon liraya yakın para gömülmüş oldu. İstanbul’un deprem ve ulaşım gibi daha acil sorunları varken duvarlara ekilen milyonlarca liranın israf olduğunu hep söyledik. Yeşil alanları imara açan parklardaki ağaçları kesen İBB’nin elindeki yeşili yok edip duvarları yeşillendirmesi akıl alır bir iş değil. Sonunda uyarımıza kulak verildi ve İstanbullunun milyonlarca lirasına mal olan bu uygulamadan vazgeçiliyor” diye konuştu.

 
İBB: İPTAL YOK

 

İBB yetkilileri ise duvar bahçe ve modüler saksı uygulamasına ilişkin ihalelerin süresinin 2019 yılına kadar devam ettiğini bir iptal söz konusu olmadığını açıkladılar.

 

 

Kaynak: Özlem Güvemli/Sözcü

 

Topbaş’ın milyonluk çiçek projesi için ‘iptal’ iddiası