Topbaş o saraydan vazgeçti

Topbaş o saraydan vazgeçti
30 Ocak 2015 17:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey yeni başlayan inşaat alanında prjenin tanıtımını yaptı.

 

 

Topbaş, tanıtımın ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Topbaş’a geçtiğimiz günlerde kamuoyunda öne çıkan “Seyrantepe’ye yeni başkanlık sarayı yaptırıyor” haberiyle ilgili soru yöneltildi. Topbaş, bu projenin şimdilik metro yatırımları gereği rafa kalktığını belirtti.

 

 

Mahmutbey-Mecidiyeköy arası 26 dakikaya indirecek olan metro hattının Gaziosmanpaşa Yenimahalle durağında başlayan çalışmaları basın mensuplarına duyuruldu. Ulaşım projelerinin tanıtımını Topbaş ayrıca Bahçeşehirlilere de müjde verdi. İhalesinin kısa bir sürede yapılacağını belirten Topbaş, metronun 2019 yılının başında açılacağını duyurdu. Mahmutbey hattıyla entegre edilecek. Yapılan basın açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Topbaş, son dönemde özellikle İBB kulislerinde dolaşan “Topbaş milletvekili olarak siyasete atılıyor” iddialarını yöneltti. Topbaş ise bu soruya, “Başkanlık için 2019’a kadar yetki aldık, bunu yerde bırakmayacağız” cevabını verdi. Topbaş ayrıca milletvekilliği konusunun yakın çevresinde de merak konusu olduğunu dile getirdi.

 

 

İBB BAŞKANLIK SARAYI “ŞİMDİLİK” YOK

 

 

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olan İBB’nin Seyrantepe’deki yapılması planlanan Başkanlık sarayı ile ilgili, Topbaş İBB’yi tek bir çatı altında toplamak için o binayı planladıklarını ancak mevcut metro projelerine yüksek yatırımlar yapıldığı için şimdilik projeden vazgeçtiklerini belirtti. Topbaş, ayrıca bu binanın farklı yerlerdeki İBB çalışanlarının bir araya getirileceği için maliyetin azalacağını be o binanın kendi parasını 2-3 yıl içerisinde çıkartacağını aktardı.

 

Kaynak: Taraf / Billur Özgül