TOKİ evleri verdi ama 1 yıldır suları yok

TOKİ evleri verdi ama 1 yıldır suları yok
2 Ekim 2014 16:25

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde TOKİ tarafından sel felaketinden etkilenenler için yapılan ve 20 bloktan oluşan 388 afet konutunda 1 yıldan bu yana oturan aileler, suların hiç akmadığını belirtirken her gün 1 kilometre uzaklıktaki dağdan evlerine su taşımaktan yakındı.

 

 

Doğubayazıt Devlet Hastanesi yanındaki Yılanlı Köyü’nde 2010 yılındaki selden zarar gören 388 aile için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yaptırıldı ve geçen yıl anahtarları teslim edildi. İçme suyu ve kanalizasyon bağlantısı yapılmayan konutlardaki içme suyu ve kanalizasyon sorununa Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü veya Özel İdaresi’nin sahip çıkmadığı belirtildi. Doğubayazıt Belediyesi’nin de konutların kırsal alanda olduğunu gerekçe göstererek sorunla ilgilenmediği kaydedildi.

 

 

İçecek bir damla su bulamadıklarını belirten afetzedeler, her gün bidonlarla 1 kilometre yürüyerek dağdan su getirdiklerini anlattı.

 

 

YETKİLİLER İLGİSİZ

 

 

Doğubayazıt Kaymakamlığı ile Doğubeyazıt Belediyesi’nin bu hayati sorun karşısında ilgisiz kaldığını anlatan bölgede oturanlardan Yusuf Savaş, şöyle dedi:

 

 

“Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk.’ Buraya bir yıldan fazla bir süredir yerleştik. Fakat o günden bu güne kanalizasyon, elektrik ve özellikle su sorunumuz var. Başbakan ve bakanlara mektup gönderdik. Doğubayazıt Kaymakamı’na defalarca gittik. 388 dairede oturan aileler 1 damla su için her gün çile çekiyor.”

 

 

SU OLMADIĞI İÇİN KALORİFER DE YANMAYACAK

 

 

Havaların soğuması ile sıkıntıların ikiye katlandığını anlatan Gülcan Demir ise, “Kış mevsimi geldi suyumuz olmadığı için kaloriferler yanmayacak yine geçen yıl olduğu gibi ısınamayacak, soğukta bekleyeceğiz. Su olmadığı için çocuklarımız banyo yapamıyor ve neredeyse bitlenecekler. Devlet konutları yaptı ama su getirmeyi unuttu” diye konuştu.