Tişört Dünyası

Tişört Dünyası
8 Ağustos 2018 12:06

Tişört; ismini T harfinden alan, kısa kollu modelleri çoğunlukta olan, baskılı tek renk ve ortam ışığına göre baskı ve renk değişimi gösteren modelleri ile yazın kullanıldığı için ince hafif bir kumaştan yapılan kıyafetlerdir.

İlk ortaya çıkışı Eski Mısır’da ya da Roma’da olarak düşünülüyor. Hatta bazı tarihi kaynaklar savaşts Rolmalı askerleri tişört giydiklerinden bahsederler. Fakat tişörtün ortaya çıkışı 1900’lü yılların başında Amerika olarak kabul edilmektedir.

Tişörtün moda olması hakkında genel bir söylem vardır. O da ilk olarak askerler tarafından kullanılmasıdır. Ordular için tasarlanmış olan bu kıyafeti daha sonra cepheden dönen askerler gündelik hayata da taşırlar. Tıpkı pantolon, kravat, ceket kaban, trençkot, chino, keten vesaire gibi örnekleri gibi.

Tişört ilk olarak askerlerin iç giyim olarak kullanılmıştır. Amerika’da daha sonrasında malum günlük hayatta taşınmıştır.

Tabi tişörtlerin tam anlamıyla bugünkü popülaritesine ulaşması Hollywood ve sinema sayesinde oluyor. İlk olarak aklımıza gelen sahne ağzında sigarasıyla beyaz tişörtü ile belki de erkeklerin ilk stil ikonu James Dean.

Her yaştan her, cinsten insanın vazgeçilmez kıyafeti haline gelen tişörtler 1950′ li  yıllardan itibaren hayatımıza girmiştir.

Günümüzde tişört hemen hemen her gün, her alanda günlük ve iş hayatında kullanılmak üzere bizimle birlikte her ortama girmiştir. Muhteşem kombinleme kolaylığı ile hem rahat hem de şık bir kıyafet olmayı ister istemez başarıyor. Hemen hemen her markada, her butikte yüzlerce çeşitine rastlayabileceğimiz tişörtler, bazen bizim için yeterli olmayabiliyor. İste burada devreye tasarım tişört fikri giriyor. Kadın tişört ya da Erkek tişört ayrımı olmaksızın sizler için hayalinizdeki olguları yansıtacak tasarımlara yer veriyorlar.

 

Kaliteli baskı ve kumaşları ile çeşit çeşit renk renk tişörtler hayatınıza renk katmaya devam ediyor.

 

Bir de illüstrasyon tişörtlerden bahsetmek isteriz. İllüstrasyon Fransızca kökenli bir kelimedir. Görülebilecek oranın abartılarak ya da tamamen hayal ürünü çizimler ile resmedilme anlamına gelir. Fotoğraf doğadaki bir manzaranın doğru açılarda yakalanması ile en güzel şeklini alabilir, fakat illustrasyon için doğa sınırları olmadığından dolayı uçsuz bucaksız bir hayal dünyasında neler çıkar atabileceğini kestirmek oldukça güçtür. İşte bu sebeple illüstrasyon tişört yaptırma fikri son zamanlarda daha da yaygındır. Çünkü herkesin ne giydiği değil, ne düşündüğü ve onu nasıl kendine nakşedebildiğidir önemli olan. Bazı şeyler olduğundan daha derindir çünkü, sadece kendini kelimeler ile anlatmak yeterli gelmeyen bir nesil var. Ve fikirlerini ufak detaylar sayesinde sunanlar var. İşte tamda bu yüzden dizayna önem veren tişört sevenler için bir çok  seçenek mevcut. Dizayn tişörtler, ile sizlerde aradığınızı rahatlıkla bulacak, kıyafetlerinizi özgüvenle, her ortamda rahatça giyebileceksiniz. Her renkte ve kaliteli baskıları sayesinde dilediğiniz kadar modelde tişört sahibi olabilirsiniz. Yaz, kış kurtarıcı kıyafetlerimiz haline gelen tişörtler ile sizlerde orjinal bir tarz yakalayabilirsiniz .