F Tipi polis F Tipine ağlayarak girdi!

F Tipi polis F Tipine ağlayarak girdi!
22 Ekim 2014 11:02

Silivri Cezaevi’ne nakledilen F tipi örgüte mensup 51 polisin cezaevi kimlik kartlarının sicil numarası bölümüne ‘Paralel Yapı’ yazıldığı ortaya çıktı. Silivri’ye nakil sırasında bazı polislerin ağladıkları da öğrenildi.

 

 
F TİPİ örgüte mensup tutuklu 51 polis, 17 Ekim günü sabaha karşı tutuldukları Metris Cezaevi’nden Silivri 6 No’lu Cezaevi’ne nakledildi. Polislerin bir kısmının Silivri’ye girerken ağladıkları öğrenildi.

 
Silivri 6 No’lu Cezaevi’nde Ergenekon ve Balyoz gibi davalar kapsamında yargılanan yurtseverler kalmadı. Bu cezaevinde sadece, Ergenekon davasının hem sanığı hem gizli tanığı hem de açık tanığı olan Danıştay katili Osman Yıldırım kaldı.

 
İstanbul Adliyesi Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen üç ayrı soruşturma kapsamında tutuklanan 51 polisin Silivri’ye nakli sırasında orada olan bir tanık, “bazı polislerin Silivri’ye ağlayarak girdiklerini” gördüğünü söyledi.

 
A BLOK ONLARA AYRILDI

 
Cemaatçi polislerin Silivri’ye naklinden önce 6 No’lu cezaevinden 46 infaz memurunun “paralelci” olduğu gerekçesiyle başka cezaevlerine gönderildiği öğrenildi.

 
Cezaevi “A Blok”un F tipi örgüt mensupları için boşaltıldığı ifade edildi. Bu blokun 10 ve 11 nolu koğuşlarına 12’şer kişilik 24 tutuklu polisin konulduğu, diğerlerinin ise bir ya da ikişer kişi olarak başka koğuşlara yerleştirildiği kaydedildi. 12’şer kişinin kaldığı koğuşlarda, “özel hayatın gizliliğini ihlal” gibi suçlardan tutuklananların kaldığı belirtildi.

 
ALİ FUAT TEK BAŞINA

 
“Devletin gizli bilgilerini elde etmek”, “casusluk” ve “darbeye teşebbüs” suçundan tutuklanan şüphelilerin ise bu koğuşlara konulmadığı kaydedildi.

 
Örgütün “A Takımı” olarak bilinen eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin birer kişilik koğuşlara verildiği ifade edildi.

 
Cemaat avukatlarının bu duruma itiraz ettikleri, bunun bir “tecrit uygulaması” olduğunu iddia ettikleri belirtildi. Oysa Ergenekon sanıkları, F tipi örgütün talimatıyla 5 yıl boyunca bir ya da üçer kişi olarak kalmışlardı.

 
ÇADIRI SATIN ALIN!

 
Cezaevi infaz memurlarının, F tipi örgüt mensuplarına “Nöbet Çadırı”nı hatırlatarak, “O çadırı İşçi Partisi’nden satın alın” dedikleri kaydedildi. Silivri Cezaevi’nde kalan yurtseverlere destek amacıyla cezaevi kapısında kurulan çadır, “Nöbet Çadırı” olarak simgeleşmiş ve Hıdır Hokka yönetiminde 5 yıl boyunca orada kalmıştı.

 
F TİPİ ÖRGÜT F TİPİ’NE

 
Silivri Cezaevi yerleşkesinde 8 cezaevi bulunuyor. Bunlar “L tipi” olarak adlandırılıyor. Yerleşke içinde “yüksek güvenlikli” olarak adlandırılan “F tipi” cezaevi inşaatının tamamlandığı, F tipi örgütün “F tipi” cezaevine alınabileceği söyleniyor.

 
‘CASUSLUK OLMALI’

 
Silivri Cezaevi’ne konulan polislerin cezaevi kimlik kartlarının “sicil no” bölümünde “Paralel Yapı” yazdığı ortaya çıktı. Odatv’nin haberine göre bir kısım şüphelilerin avukatı Ömer Turanlı, Cemaatçi polislerin kimliklerinde “Paralel yapı” yazıldığını doğruladı.

 
Turanlı, “Müvekkiller kimlik kartlarını cezaevi kameralarına göstererek bu konuyu belgelediler. Hırsızlıktan giren için ‘hırsızlık’, terörden girene ‘terör’ yazılır. Müvekkiller ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanmışladır. Dolayısıyla kartlarında ‘casusluk’ ifadesi olmalıdır” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Aydınlık / Hikmet Çiçek