Ticaret savaşlarında Çin’den yeni hamle!

Ticaret savaşlarında Çin’den yeni hamle!
24 Ağustos 2019 10:45

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’den ithal 5 bin 78 kalem üründen %5 ile %10 arasında ek gümrük vergisi alınacağı belirtildi.

 

 

Ek gümrük vergisi alınacak ürünler arasında tarım ürünleri, ham petrol, küçük uçaklar ve arabalar bulunuyor.

Gümrük vergilerinden bir kısmı 1 Eylül, bir kısmı 15 Aralık’tan itibaren devreye girecek.

Çin’in ABD’ye gümrük vergisi misillemesi açıklamasının ardından Avrupa borsaları negatife dönerken, S&P 500 endeks vadeli işlemleri de %0.5 ekside.

 
TRUMP VERGİLERİ ERTELEMİŞTİ

 

 

Trump Çin’e ek gümrük vergisi getirme konusunda yeni tehditlerde bulunuyordu ve bu yeni vergileri aralık ayına kadar ertelediğini duyurmuştu.

 
KÜRESEL PİYASALAR POWELL’I BEKLİYOR

 

 

Öte yandan küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl daha fazla faiz indirimi yapıp yapmamayacağına dair ipuçları için, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün Jackson Hole’da yapacağı konuşmayı dikkatle takip ediyor.

Onlarca yıldır Fed’i yöneten en açık sözlü kişi olan Powell, bu yılki Kansas Fed ekonomik sempozyumunda yapacağı konuşmada faiz hareketleri konusunda çok şey söylemek istemeyebilir. Bunun sebebi de aslında bilmemesi ve çok fazla derine dalmak istememesi olabilir.

Temmuz ayındaki faiz indirimi destekleyen Fed politika yapıcıları bile, daha fazlasını yapmak istemediklerinin sinyalini verdiler. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker bekle ve gör yaklaşımı çağrısında bulunurken, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan “açık fikirli” olduğunu ancak “daha fazla adım atmaktan kaçınmak istediğini” söyledi.

REUTERS