THY’nin yeni kaza önlemi: Pilotları evliliğe yönlendirmek

THY’nin yeni kaza önlemi: Pilotları evliliğe yönlendirmek
18 Nisan 2015 09:41

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, uçak kazalarını önlemek için benimsedikleri yeni yöntemi açıkladı: Pilotları evliliğe yönlendirmek. 150 kişinin hayatını kaybettiği Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Germanwings uçağını bilerek düşürdüğü iddia edilen pilot Andreas Lubitz’i hatırlatan Kotil, kazayla ilgili teşhisinin pilotun “düzensiz özel hayatı” olduğunu sömyledi.

 

 

 

Lubitz’in kız arkadaşından kazadan kısa bir süre önce ayrıldığına dikkat çeken Kotil, THY kadrosuna yeni katılan 86 pilot için düzenlenen tören sırasında “Allah göstermesin Fransa’daki kaza bize çok yeni bir şey öğretti. Pilotluğun aslında çok kritik bir görev olduğunu. Pilot arkadaşların bayan olsun erkek olsun yaşam stillerinin çok önemli olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu kapsamda kurum olarak “harekete geçtiklerini” duyuran Kotil, “Orada kazaya sebep olan pilotun kız arkadaşından ayrıldıktan sonra böyle bir kaza olmuş. Dolayısıyla arkadaşlar kesin olarak bekar olanlara evlilik için yönlendirme yapıyoruz, onu bilin” dedi.

 

 

Kaynak: Birgün