TGB yeni başkanını seçti

TGB yeni başkanını seçti
28 Mayıs 2017 09:22

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), bugün yapılan Olağanüstü Genel Kongre sonucunda yeni Genel Başkan seçti.

 

 

 

Divan Kurulu Başkanlığına ise TGB Eski Genel Başkanı ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel seçildi.

 

 

Bir süredir Genel Başkanlık görevini yürütmekte olan Çağdaş Cengiz, veda konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatt-ı Müdafaa Yoktur Sath-ı Müdafaa Vardır’ sözü sadece bir askeri stratejiyi ifade etmiyor. Aynı zamanda bir siyaset ve örgütlenme stratejisi sunuyor. Bugün bazıları laikliği savunuyor, hattı savunuyor ama bakıyoruz o hattı Amerikan cephesinden savunuyor. Bazıları Cumhuriyeti savunuyor, ama Cumhuriyeti savunurken vatanı savunmanın gerekliliğini göremiyor. TGB hattı değil sathı savunma stratejisiyle siyaset belirlediği için bugüne kadar başarılı oldu. Biz Adriyatik’ten Çin Denizine kadar, Ümit Burnundan Alaska’ya kadar insanlığın cephesindeyiz. Sadece vatana, millete bağlılığımızla değil aynı zamanda insanlığımız ve geleceğe dönük özlemlerimizle, uyum ve kardeşlik içinde yaşadığımız bir dünya kavgasının en ön cephesindeyiz. Biliyoruz gerçek ilerlemek ilerici olmakla değil ilerlemekle mümkündür. Eğer ilerliyorsak kendimize devrimci,vatansever diyebiliriz. Vatanımıza son soluğumuza kadar bağlıysak ve mücadele ediyorsak kendimize vatansever diyoruz. Türkiye’de şu an bir Titanikçiler var bir de Bandırmacılar var. Titanikçiler Atlantik sularında devasa gemilerinin asla batmayacağı inancıyla Amerika’ya doğru seyrederken bizler Bandırma vapurunda Atatürk ihtilali için yola çıkmış devrimcileriz. Titanikten çok daha sağlam bir gemideyiz. Biz yolumuza Mustafa Kemal Atatürk olarak devam edeceğiz. Vatan ve devrim mücadelesinin bayrağını en önde dalgalandırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yeni seçilen Genel Başkan Cem Dikmen ise, “Teminat, olağan süreçler için değil, olağanüstü süreçler içindir. TGB, olağanüstü süreçlerde Cumhuriyet devriminin teminatı olan gençliğin adıdır.11 yıllık mücadele sürecimiz Türkiye’nin birçok kırılma noktasına tanık olmamızı ve müdahale etmemizi sağlamıştır.Bütün bu kırılmalar,bir devrimci sürecin alametleridir. Sıralayalım;

 

 

-İçeri atılanlar ile atanlar yer değiştirdi.

-Açılım bitti, PKK eziliyor. 24 Temmuz 2015’ten itibaren vatan savaşı sürecindeyiz.15 Temmuz ezberleri bozuyor. Vatanseverlik, bağımsızlık kanıtlanmıştır.

-Atatürk’e saldırılar cezasız kalamaz, kalmıyor. Eskiden Nutuk’u dahi suç delili yapıyorlardı. Bugün Nutuk’tan örnekler veriliyor.

-Şişirme ekonomi çöküyor. Üretim olmadan yürütülen sistem çöküyor.Üretime geçmeyi bugün iktidar bile görüyor.

-Türkiye rotasını Asya’ya çeviriyor. En önemlisi de budur. 70 yıllık ‘’Küçük Amerika‘’ sözü bitmiştir.

-Namlusunu vatanımıza çevirenler stratejik dostlukhayali görenler derhal uyanmalı, kendine gelmelidir.

-Vatan bütünlüğümüzü tehdit edenler, şehirlerimizi bombalayanlar var ise unutulmasın ki bu topraklarda ‘’Ya istiklal ya ölüm’’ diyen Mustafa Kemal’ler vardır.” dedi.

 

 

Türkiye Barolar Birliği Av. Teoman Evren Konferans Salonu’nda gerçekleşen Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni (TGB Kurucu Başkanı) Adnan Türkkan da katıldı.

 

 

Odatv