TESEV’in Yeni CHP’si

TESEV’in Yeni CHP’si
9 Ocak 2012 08:45

Atatürk’ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in yıkılması için içeriden ve dışarıdan saldırıların en üst düzeyde yoğunlaştığı bir dönemde, Mustafa Kemal’in kurduğu partide, onun koltuğunda oturan bir genel başkanın aşağıdaki konuşmasını dinledikten sonra; üzülerek söylemek zorundayım ki, Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle kol kola girdiğinden kuşkulandım!.. Mideme kramplar girdi, kahroldum!..

Atatürk’ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in yıkılması için içeriden ve dışarıdan saldırıların en üst düzeyde yoğunlaştığı bir dönemde, Mustafa Kemal’in  kurduğu partide, onun koltuğunda oturan bir genel başkanın aşağıdaki konuşmasını dinledikten sonra; üzülerek söylemek zorundayım ki, Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerle kol kola girdiğinden kuşkulandım!.. Mideme kramplar  girdi, kahroldum!..


 Olup bitenler karşısında kuşkulanmayıp da ne yapsaydım?



 Kılıçdaroğlu’nun 06.01.2012 günü akşamı Ulusal Kanal’da yaptığı konuşmanın tam metnini, yakında Aydınlık Gazetesi’nde okuyacağız. Büyük olasılıkla, bu konuşmayı Ulusal Kanal da birçok kez yayınlayacak. O zaman gerçeği siz de görecek ve bana hak vereceksiniz…
 Ne yazık ki, sözünü ettiğim konuşmayı CHP’nin resmi internet sitesinde sansürlemişler!..
 CHP’de Genel Başkan’ı sansürlemek oldukça ilginç değil mi? Kılıçdaroğlu mu yoksa sansürcüler mi genel başkan?



 Peki, ama neden?



 Genel başkan’ın konuşmasının en önemli bölümleri, konuşma metninden çıkartılmış!  Bu işin, onun bilgisi dışında yapılmaması mümkün mü?  Kılıçdaroğlu, o akşamki konuşmasında “CHP Türk Ordusunu savunuyor mu?” şeklindeki soruya da kaçamak bir yanıt verdi. Öyle bir yanıt verdi ki, evlere şenlik. Sanki TSK’nin komuta kademesine yöneltilen suçlamalara inandığı izlenimini veriyor!.. Sanki hemşerisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün gibi o da “Ergenekon” palavralarına destek veriyor! Sanki bunların işi; iktidar sözcülerinin “Türkiye normalleşiyor” sözünü güçlendirmek!.. Zaten bu söylemle AKP’nin yargı eli ile uygulamaya koyduğu karşı devrime meşruiyet kazandırılmıyor mu? POP’un izin verdiği ölçüler içinde muhalefet yapmaya muhalefet mi denir?  Kılıçdaroğlu’nun o akşamki diğer söylediklerinin ise bir kıymeti harbiyesi yok. O kadarını her CHP üyesi söyleyebiliyor!.. Bir tek bu dönemde parti yönetiminin söylemi, sıradan üyelerin çok gerisinde kalmıştır!..



 O akşam Halil Nebiler, CHP Adana Milletvekili eski büyük elçi Faruk Loğoğlu başkanlığındaki heyetin, Amerika ziyareti sırasında söylediği “Anti-Amerikan değiliz” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, CHP’nin emperyalizm karşısındaki duruşunu sordu. Ne hazindir ki, Kılıçdaroğlu, bu soru karşısında “CHP antiemperyalisttir” diyemedi! Bu soruya da kaçamak bir yanıt verip topu yine taca attı. Hiç kuşku yok ki, CHP’nin temel karakteristiği antiemperyalist olmasıdır.  “TESEV’in Y-CHP’si”nin en büyük emperyalist ABD’ye, diyet borcu mu var? Ya da iktidara getirilme (!) olasılığına karşı, peşinen borçlanmayı mı teklif ediyor? ABD’ye şirin gözükme çabası neden? Bu durum başka nasıl açıklanabilir?.. Sanki CHP’nin iktidara gelmesine ramak kalmış da bu noktada ABD’nin çelme takmasını engellemek istiyor!.. Bu çocukça düşünceye kargalar bile güler!.. Uludere’deki ilk bombalamayı ABD’nin kontrolündeki predatörlerin yaptığı ortaya çıktı. Türk uçakları 16-18 dakika sonra olay yerine gelmişler. Kılıçdaroğlu’nun aradığı “İstihbaratı kim vermiş” sorusunun yanıtı nihayet bulundu. ABD’ye ne diyecekse diyebilir artık!..



 Acaba Y-CHP Genel Merkezi, Genel Başkan’ın TESEV konusunda söylediklerini, resmi sitesinde neden doğru aktarmamıştır?  Genel Merkez, Genel Başkan’ın söylediklerinden şimdi utanıyor mu? Programı izleyen ve CHP’ye gönül vermiş, eski bir yönetici olarak, bu soruyu şimdi soruyorum. CHP’yi yönetenleri sorgulamak zorunda hissediyorum kendimi. Bu iş partililerin omuzlarındadır. Parti dışında atış zaten serbesttir. Örneğin Cumartesi akşamı, Ulusal Kanal’daki söyleşinin; TESEV ile ilgili bölümü yeniden yayınlandı. Yapılan “CHP’ye vurmak sporu” kapsamında değildir. Zira Halil Nebiler’in sorusuna Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıt, Gerçek Gündem sitesinde yayımlandığı gibidir:



 “TESEV’den istifa etmeyeceğim. TESEV bir dernek değil ki istifa edeyim. Vakıf… Kurucularından biri de benim. Ben dilekçe verip üyelikten istifa ediyorum desem bile, bunun hukuken bir geçerliliği yok… Ben kurucu üye olduğum zaman ne Soros vardı ne de başka bir şey… TESEV’e üye olmak suç değil. Ben sadece TESEV üyesi değilim ki. Ben aynı zamanda Vakıf 2000’in de üyesiyim. Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği’nin de üyesiyim. Biz bir dönem geliyor ‘Neden sivil toplum kuruluşlarına üye olmadınız?’ diyoruz. Üye oluyoruz bu kez de ‘Neden üye oldun’ diyoruz. TESEV’e sadece ben değil, partimizden çok sayıda üye var. Üye olan çok sayıda aydın var, iş adamı var. Araştırma yapan, şu anda, Ergenekon’dan içeride yatan insanlar da var TESEV’den yardım alan ya da TESEV adına çalışma yapan…”
 SUNUCU HALİL NEBİLER: “Siz üye olduğunuzda Soros yoktu ama, artık Soros var. Soros, Büyük Ortadoğu Projesi anlamında çalışan bir vakıf haline dönüştürdü TESEV’i… O anlamda sordum.”



 KILIÇDAROĞLU: ”Hayır. Ama vakıftan istifa edilmez ki. Mahkeme kararıyla kurucu üyeler kimdir, şunlar. Bitti o kadar. Hani TESEV’in sabah akşam toplantılarına katılsam hadi bu eleştiriye yine diyeceğim olsun. Yok öyle bir şey.”(1) 



 Bu konuşmayı aşağıdaki video bağlantısını açarak da yeniden izleyebilirsiniz. (2)
 Şimdi Söğütözü’ne,  Y-CHP Genel Merkezi’ne geçelim.



 Y-CHP’nin resmi sitesinde bu konuşma makaslanarak şu şekilde verilmiştir:
 Halil NEBİLER- İzin verirseniz ben bir soru sormak istiyorum. İki şey var aslında ……………… Mehmet Yavuz Mersin’den soruyor. Amerika ile ilişkiler, amerikancılık. Bunların sebebi de Faruk Loğoğlu’ydu zannediyorum. Biz anti Amerikan değiliz dedi. Şimdi CHP’nin bu TESEV konusu sizinle ilgili. CHP’nin durumu nedir? Bu Amerika ziyaretleri nedir? Ve anti Amerikan değiliz demek nedir?



 Kemal KILIÇDAROĞLU- Ben TESEV’e kurucu üye olduğumda böyle bir şey yoktu. i TESEV’e üye olmak suç değil ki. Ben sadece TESEV üyesi değilim. Ben aynı zamanda Vakıf 2000’inde üyesiyim. .



 Gazeteci- Efendim siz üye olduğunuzda Soros yoktu ama artık Soros var ve Soros Büyük Ortadoğu projesinin finansörü?



 Kemal KILIÇDAROĞLU- CHP’li heyetler niye Amerika’ya gidiyor? İki kez Amerika’ya gittiler. Biz sadece Amerika’ya gitmiyoruz ki, biz sesimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini  dünyaya duyurmak istiyoruz. Ben Kuzey Afrika’ya da gittim. Ben Brüksel’e de gittim. Heyetlerimizde gitti. Paris’e de gittik, heyetlerimiz gitti. İngiltere’ye gittik, heyetlerimiz gitti. Almanya’ya gittik heyetlerimiz gitti. Gençlik kollarını gönderdik. Onlarda gitti. Biz bütün dünyaya CHP nedir, Cumhuriyet Halk Partisi nedir dünyaya anlatıyoruz. Suriye’ye de gittik. (3)



 Burada duralım!



 Genel Başkan’ın ağzından duyulan: “TESEV’e sadece ben değil, partimizden çok sayıda üye var” itirafı üzerine, şu soruyu sormak zamanı geldi: CHP’ye üye olan diğer TESEV üyeleri kimlerdir ve hangi görevlerdedirler? Neden CHP’liler CHP’ye üye olurken bir sürü zorluklar yaşar da Soros’un (4)TESEV’ine üye olanlar kolaylıkla yönetim kademelerine gelebilirler, hatta örgütü tanımadan milletvekili bile olabilirler?..



 Artık Y-CHP’nin Genel Başkanı, TESEV hakkında partilileri bilgilendirsin. Mademki bundan böyle mücadelemizi TESEV’lilerle omuz omuza  vereceğiz, “yol arkadaşlarımızı”  şimdiden tanımamız iyi olur!.. Seçim kampanyasında saptadığımız bazı gerçekleri o zaman kimseyle paylaşamadık. 50 yıldır CHP’nin ayak basmadığı yerleşim birimlerindeki insanın canını acıtan yakınmalar haklıymış!.. Diyorum ki: Keşke bugünleri göreceğime, yer yarılsa da yerin dibine girseydim!..



 Şimdi başka bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum:



 Anımsayanlarınız var mı bilmem. “İhbarcı bir subayın” CD’sinden çıkan örgütlenme şemasında, TESEV’in de içinde bulunduğu Soros Vakfı’nın, aslında bir Musevilik örgütlenmesi olduğu ileri sürülüyor! Bu şemada (5) gösterilen örgütsel ilişkilere, hemen inanmak gerekmiyor tabi! Bizim için sorun; orada anlatılmak istenen ilişkiler ya doğruysa kuşkusu ile başlıyor! Genel Başkan bir an önce: “Bu şema eski Genel Başkan’ımız Deniz Baykal’a yapılan gibi Soros’a yapılmış bir komplodur” diyerek, bu haberi yalanlasa çok iyi olacak. Ya da bize SOROS VAKFI veya TESEV’den söz edilince,  ne yapacağımız gerektiğini söylesin!..
 Galiba Atatürkçülerin sürgüne gönderildiği ve ardından CHP Genel Merkezi’nin  SOROS örgütüne teslim edildiği o korkunç kaset operasyonunu, yeniden tartışacağız. Bunun zamanı geldi de geçiyor gibi…  Dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, veda konuşmasını bugün gibi hatırlıyorum. O gün Atatürk’ün koltuğundan kalkarken, Prensilvanya’nın “samimiyetine” inandığını söyleyerek, Fetullah Gülen’e teşekkür etmişti. Şimdi bunun için hayıflanıyor mu bilmem. Dün gece ben dişlerimi sıkmaktan iki dişimi kırdım. Dilerseniz o konuşmayı bir kez daha dinleyelim.  Şimdi arkanıza yaslanın ve aşağıdaki 6 numaralı bağlantıyı tıklayın. Bu ibret verici konuşmayı sonuna kadar izleyin lütfen. Hatta iki kez dinlerseniz Baykal’ın ne kadar önemli hususlara vurgu yapmış olduğunu göreceksiniz. Çaylar benden!.. (6)
 Ey emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri!



 TSK’yi teslim alabilirsiniz. Basını satın alıp, yandaş yapabilirsiniz. Demokratik kitle örgütlerine baskı yapıp, onları da susturabilirsiniz belki.  Hatta emperyalizme karşı direnişin madalyalı kalesi CHP’yi, alçakça komplolarla ele geçirebilirsiniz de. 7 düvele karşı kahramanca çarpışarak bu ülkeyi kurtaran ve Cumhuriyeti kuran Kuvayı Milliyecilerin Cumhuriyet Halk Partisi’ni dahi “TESEV’in Yeni CHP”sine dönüştürmeye gücünüz yetebilir!.. 



 Ama siz ve yerli uşaklarınız; unutmayınız ki, dünyada bir tek bu kutsal topraklar üzerinde iki defa yenildiniz. Sizi tarihte yerlerde süründüren o şanlı orduların komutanı Mustafa Kemal’di. Şimdi ise, siz onu bağrından çıkartan, onurlu Türk Milletini teslim almak istiyorsunuz!  Biliniz ki, bunu asla başaramayacaksınız! Çok daha avucunuzu yalarsınız! Bu yüce ulus, daha nice Mustafa Kemal’ler çıkartacak!…



 Göreceksiniz!..



 Av. Cemil Can



http://www.cemilcan.av.tr/s.356.htm
DİPNOTLAR:
(1) http://www.gercekgundem.com/?p=429121
(2) http://www.dailymotion.com/video/xnhwmx_kemal-kylycdaroylu-ulusal-kanal-da-1_news
(3) http://www.chp.org.tr/?manset=genel-baskan-kemal-kilicdaroglu-ulusal-kanal%E2%80%99da-gazeteci-yazar-mine-kirikkanat-yalcin-bayer-can-atakli-ve-halil-nebiler%E2%80%99in-sorularini-yanitlarken-%E2%80%9Chukukun-ustunlugunun-olmad
(4) http://tr.wikipedia.org/wiki/George_Soros
(5) http://kehaber.org/2009/11/19/1057/
(6) http://www.youtube.com/watch?v=PmGcNN3DK3k


 


Yazarın Son Yazıları:
‘Bağımsızlık’ mı ‘hırsızlık’ mı?!..
Devletin ‘özel’i olmaz!..
‘Cesaret ödülü’nün bedeli!..