Zeytin Dalı Harekâtı’nda 15’inci gününde 7 şehit verildi

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 15’inci gününde 7 şehit verildi
3 Şubat 2018 20:40

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün Şeyh Horoz bölgesindeki tanka düzenlenen saldırıda şehit olan asker sayısının 5 olduğu bildirildi. Afrin kırsalında çıkan çatışmada 1 asker, karakoldaki nöbet kulesine düzenlenen saldırıda 1 ve tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 5 askerle birlikte ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün şehit olan asker sayısı 7’ye yükseldi.

 

 

Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan açıklamada ayrıca Afrin kırsalında yürütülen Zeytin Dalı Herekatı sırasında yaşanan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu bildiridi. Açıklamada şöyle dendi: “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 1 kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, 1 kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu. Şehidin, Isparta merkez Batıkent Mahallesi’nde oturan ailesine şehadet haberi verildi.

 

 

TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Uzman Çavuş Ali Yılmaz, şehit oldu. Şehidin Isparta merkez Batıkent Mahallesi Oğuz Sitesi’nde oturan babası Hilmi ve annesi Emine Yılmaz’a şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Haberin duyulmasının ardından akrabalar ve komşular da ailenin evine geldi.

 

 

Şehidin baba evinin bulunduğu binaya ve önündeki sokağa Türk bayrakları asıldı. Isparta Belediyesi tarafından baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Askeri yetkililerin yanı sıra sağlık ve polis ekipleri de şehidin evine geldi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın da şehidin baba evine gelerek taziyelerini iletti.

 

 

Bekar olan ve 2015 yılında TSK’ya katıldığı belirtilen şehit Ali Yılmaz’ın Bingöl’de görev yaparken Afrin’deki operasyona katıldığı kaydedildi. Isparta’nın Eğirdir ilçesi Sarıidris beldesi nüfusuna kayıtlı şehidin, babasının Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalıştığı, annesinin ev kadını ve lise çağında da 1 erkek kardeşi bulunduğu kaydedildi.

 

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

TERÖRİSTLER TANKI HEDEF ALDI!

 

TSK’dan yapılan açıklama şöyle: ”Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır.” Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan son dakika açıklamasında, terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta 5 askerin şehit olduğu belirtildi.