Terör saldırısı paniği

Terör saldırısı paniği
1 Eylül 2014 15:15

Pazar günü sosyal medyada Londra metrosunda terör saldırısı olacağı söylentileri İngiltere polisini harekete geçirdi.

 

Londra metrosunda bir terör saldırısı olacağı ve bu yüzden kimsenin metroya binmemesi gerektiği’ yönünde bir mesajın sosyal medyada hızla yayılması üzerine İngiltere polisi söz konusu mesajın asılsız olduğunu açıkladı.

 

İngiliz basınınındaki habere göre, sosyal medyada yayılan mesajda ‘Londra merkezindeki metroda yarın bir terör tehdidi olacağı düşünülüyor. Metroya binmeyin! Güvende olmak üzgün olmaktan daha iyidir. Lütfen paylaşın!’ ifadeleri yer aldı. Mesajda polisin terör saldırısı tehdidi nedeniyle sabah 4’ten itibaren görev başında olacağı da yazıldı.

 

İngiltere Emniyet Müdürlüğü ise, halkta paniğe yol açan asılsız mesaj üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Polis sözcüsü, bu söylentinin tamamen asılsız olduğunu belirtirken mesajın twitter hesabından kullanıcılar tarafından yayılarak duyulduğunu söyledi.

 

İngiltere Ulaşımdan sorumlu Baş Komiseri Paul Brogden ise twitter hesabından ‘sosyal medyada metroda bir terör tehdidi yönünde asılsız bir mesaj dolaşıyor. Belli bir tehdit yok.Bu yüzden sakin olun’ diye yazdı.

 

Halk arasında paniğe yol açan asılsız mesaj, geçtiğimiz günlerde İngiltere’deki terör tehdidi seviyesinin ‘ciddi’ seviyesine çıkarılmasının ardından geldi. Ülkedeki terör tehdidi derecesi son üç yılın en yüksek seviyesine çıkarıldı.

 

Diğer yandan İngiltere Başbakanı David Camero’un bugün koalisyon ortağı Nick Clegg ile anlaşmaya varması halinde İngiltere’deki terör yasalarının sıkılaştırılması ile ilgili parlamentoda bir açıklama yapması bekleniyor.