Terkoğlu, Keser ve Çelik adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Terkoğlu, Keser ve Çelik adli kontrol şartıyla tahliye edildi
24 Haziran 2020 21:35

Libya’da şehit olan MİT mensubunun bilgilerinin ifşa edildiği iddiasına ilişkin gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik, ve Aydın Keser’in tutuklu olduğu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

 

Sınırlı sayıda gazetecinin alındığı duruşmada ilk savunmayı yapan Murat Ağırel “Tam 120 gündür cezaevinde bir hücrede tek başıma tutuluyorum. Hakkımdaki suçlamalar, ne bir somut delile dayanıyor, ne de vicdana sığıyor. İddia makamının tarafınıza sunduğu iddianame bana göre bir niyetnamedir” dedi.

 

 

Cenazeye herkesi davet eden köy muhtarının, ‘Cenazeye katılanların MİT mensubu olduğunu bilmiyordum’ ifadesinin ardından davada tanık olduğunu söyleyen Pehlivan, “Ama ‘cenazeye siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı’ diyen biz isek o cenaze fotoğrafındakiler arasında MİT mensubu olduğunu bilmemiz beklenip sanık yapılacağız. Böyle adalet olur mu?” ifadelerini kullandı. Gazetecilerin yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

 

 

Savcı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini talep etti.

 

 

Mahkeme; Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik, Aydın Keser hakkında tahliye kararı verdi.