Tepkilerin odağındaki o tarikat, dergah ve derneklerle Türkiye’yi kuşatmış!

Tepkilerin odağındaki o tarikat, dergah ve derneklerle Türkiye’yi kuşatmış!
4 Eylül 2020 09:37

Tarikat merkezindeki istismar rezaletiyle gündeme bomba gibi düşen Halveti Uşşaki tarikatı kurduğu dergah ve derneklerle Türkiye’yi kuşatmış durumda. İstanbul’un hemen her ilçesinde ve 20’den fazla şehirde dergah ve dernekleri bulunan tarikatın liderliğini 2000 yılından bu yana çocuğa yönelik istismar suçlamasıyla tutuklan Fatih Nurullah takma adını kullanan Eyyup Fatih Şağban yapıyor. Halveti Uşşaki tarikatında pek çok ibadet zikir ile birlikte yapılıyor. Tarikata ait olduğu bilinen Nurani TV’nin Youtube kanalı üzerinden bu zikirler yayınlanıyor.

 

 

Sözcü’den Uğur Enç’in haberine göre Fatih Nurullah takma adını kullanan Eyyup Fatih Şağban’ın 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasının ardından gözler Uşşaki tarikatına çevrildi.

Kurduğu dernek ve dergahlarla Türkiye’nin dört bir yanını kuşatan tarikat, kalabalık grupların ve özellikle çocukların katıldığı zikir törenleriyle dikkat çekiyor. Tarikatın İstiklal Marşı’nın bestesini değiştirerek gerçekleştirdiği bir zikire ait video da internette yayında.

 

TARİKATIN MERKEZİ SAKARYA

 

 

Tarikata ait “Tasavvuf Yolu” adı altında onlarca dernek ve bu derneklere bağlı olarak faaliyet yürüten dergah bulunuyor. Tarikatın merkezi çocuk istismarı rezaletinin de yaşandığı Sakarya’daki Akyazı Dergahı.

Ayrıca, İstanbul’un hemen her ilçesinde, Ankara, Afyon, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Gaziantep, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Konya, Malatya, Niğde, Sivas, Tokat Trabzon ve Kayseri’de çok sayıda dergahı ve dernekleri bulunuyor. Tarikat Almanya’da da örgütlenmiş durumda.

 

NE OLMUŞTU?

 
Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan ve kendini Uşşaki tarikatı lideri olarak tanıtan Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen perşembe günü tutuklanmıştı. Sapık tarikat liderinin, mağdur çocuğun babasını olayı örtbas etmeye ikna etmeye çalışırken kullandığı ifadeler ise mide bulandırmıştı.  12 yaşındaki çocuğun babası F.A., Fatih Nurullah’ın 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başladığını ve olayı örtbas etmek için de kendilerine 70 bin lira teklif ettiğini söylemişti.