Temel Karamollaoğlu: AK Parti seçim isteyecek

Temel Karamollaoğlu: AK Parti seçim isteyecek
14 Ağustos 2018 12:17

Temel Karamollaoğlu KRT’de yaptığı açıklamalarda AK Parti’nin ‘erken yerel seçim planladığı’ iddiasını ortaya attı ve milletvekillerine seslendi: ‘Allah rızası için yapmayın!’

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti’nin 4 Kasım’da yerel seçim yapma planının olduğu iddiasını ortaya attı ve Meclis’teki milletvekillerine seslendi: Allah rızası için yapmayın!

 
Saadet Partisi Başkanı Karamollaoğlu, AK Parti’nin ekonomideki tablo daha da ağırlaşmadan bir an önce yerel seçimi de atlatmak amacıyla 4 Kasım tarihini belirlediğini ve Meclis’te 400 milletvekilinin onayı ile erken yerel seçim hazırlığı yaptığı iddiasında bulundu.

 
‘ALLAH RIZASI İÇİN DESTEK VERMEYİN’

 
Yerel seçimlerin tarihinin değişmesi için AK Parti ve MHP’nin oyları yetmiyor. Anayasa değişikliği için 400 milletvekili desteği gerektiğinden AK Parti, MHP dışındaki partilerden de erken yerel seçim için destek arayışına girecek. Karamollaoğlu, AK Parti’nin erken yerel seçim düzenlemesine milletvekillerinin destek vermemesini isteyerek şöyle konuştu, “Genel seçimleri öne aldılar, bu problemlerin geleceğini görüyorlardı. Şimdi Meclis’te tekrar bir anayasa değişikliği ile mahalli seçimleri öne alma çabası var. 4 Kasım deniliyor. Ben de ısrarla bütün milletvekillerine diyorum ki Allah rızası için yapmayın. Bu AK Parti milletin ciddi manada canını yakacak bir takım adımları atabilmek için önündeki seçim tehdidini ortadan kaldırmak istiyor. Vatandaşa ben hesap veremem diyor. Gecikirse zorlanırım diyor.”

 
‘TÜRKİYE TEHDİT ALTINDAYSA HEPİMİZ TEHDİT ALTINDAYIZ DEMEK’

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, bütün partilerin liderlerinin görüşlerinin alınmasını isteyen Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’i de diğer siyasi partileri de dikkate alarak bir istişare toplantısı yapmalı. Kendisi Türkiye tehdit altında diyor, Türkiye tehdit altındaysa hepimiz tehdit altındayız demektir. Çağırın, herkesin fikrini ve düşüncesini alın ve ona göre politika belirleyin, kim bundan zarar görür” dedi.