Televizyona ihtiyaç bırakmayan teknoloji “iptv”

Televizyona ihtiyaç bırakmayan teknoloji “iptv”
7 Ekim 2017 11:36

Artık internet üzerinden televizyon yayınlarını izlemek oldukça zahmetsiz bir hal aldı.

 

Artık internet üzerinden televizyon yayınlarını izlemek oldukça zahmetsiz bir hal aldı. Tabi bunu herhangi bir web sayfası üzerinden televizyon kanallarını izlemek için söylemek pek doğru olmayacaktır. Ancak IPTV ile donmadan, takılmadan, sorunsuz olarak televizyon yayınlarını izleyebilmek artık mümkün.

 

IPTV, temelinde bilgisayarınızdan ya da televizyonunuzdan internet yolu ile bir servera bağlanarak televizyon yayınlarını izleme mantığı üzerine kurulu. Siz ve server arasında, bağlantı hızını yavaşlatabilecek başka bir nesne olmayacağı için son derece hızlı bir veri alışverişinde bulunacaksınız. Bu da iptv yayınlarını izlerken hem yayınların görüntü kalitesinin düşmesini engelleyecek hem de takılmalara engel olacaktır.

 

IPTV’nin uydu anteni ya da kablolu televizyon yayınlarına göre çok fazla avantajı bulunmaktadır. Bunların en cazipleri arasında şifreli yayın yapan spor ve yetişkin kanallarının da iptv üzerinden izlenebiliyor olmasıdır. Bununla birlikte aynı şekilde premium olarak adlandırılan kanal paketlerini de IPTV üzerinden izlemek mümkündür. Eğer Süper Lig karşılaşmalarını şifresiz olarak izlemek için çeşitli yöntemler deniyorsanız IPTV bu konuda sizin için güzel bir seçenek olacaktır.

 

IPTv yayınlarını izlemek için evinizde en az 4 Mbit hızında bir internet bağlantınızın olması gerekmekte. Bununla birlikte IPTV’yi eğer televizyonunuz üzerinden izlemek isterseniz Set Top Box adı verilen bir kutuyu da almanız gerekmekte. İnternet kablonuzu bu kutuya bağladıktan sonra kutudan çıkan HDMI ya da Scart kablosuyla televizyonunuza bağlayabilirsiniz. Ancak eğer televizyonunuz akıllı tv olarak adlandırılan yeni nesil bir televizyon ise bu kutuyu almayabilirsiniz de. Ancak televizyonunuzun IPTV’yi destekleyip desteklemediği doğru şekilde bilmek çok önemli.

 

IPTV üzerinden yayınlanan kanalların çokluğu sebebiyle zaman zaman kanallar arasında kaybolmak mümkün olabiliyor. Özellikle spor müsabakalarını izleyen bir kişiyseniz hafta sonları günün hemen hemen her saatinde bir spor müsabakasını canlı olarak https://www.iptvboxpro.com IPTV hizmeti üzerinden izleyebilirsiniz. Bununla birlikte genel televizyon izleyicileri için de oldukça ilgi çekici kanallar bulunmakta.

 

IPTV hizmeti sadece televizyon yayınlarını kapsamıyor. Televizyon kanallarının yanında bas ve izle adı verilen özelik de mevcut. Bu özellikle birlikte size sunulan film listesi arasında dilediğiniz filmi tek dokunuşla HD kalitesinde izleyebiliyorsunuz. Bu filmler vizyon filmleri olduğu gibi, klasikleşmiş Yeşilçam filmleri ve yetişkinler için olan filmleri de içermekte.

 

Eğer iptv yayınları ile ilgili aklınızda herhangi bir soru işareti varsa ya da bu sistemin kendi bilgisayarınızda ve televizyonunuzda nasıl çalışacağını merak ediyorsanız test paketlerini kullanarak nasıl bir sonuç aldığınızı görebilirsiniz. Bu sonuç neticesinde eğer bağlantı hızınız yavaş ise hızlandırarak IPTV kullanılabilecek bir duruma getirebilirsiniz. Bununla birlikte yine çeşitli internet hızını test eden siteler üzerinden de evinizdeki bağlantı hızınızı ölçebilirsiniz. Bugün IPTV, standart bir internet bağlantı hızında kolaylıkla ve sorunsuz olarak çalışmakta. Bu yüzden eğer bir sorunla karşılaşırsanız ilk önce internet hızınızı ve bilgisayarınızın normal bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.