Tekin’den istifa resti!

Tekin’den istifa resti!
26 Eylül 2013 15:30

‘AKP İstanbul’da 100 milyar dolar rant dağıttı’ diyen Tekin, resti çekti!

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin; “AKP, İstanbul’un tamamında 100 milyar dolar rantı, kendi yandaşlarının ceplerine koydu. Bunlar bende belgeleriyle, bilgileriyle var. Eğer; varsa bir babayiğit çıksın karşıma. 100 milyar doları ispat etmezsem siyasetten çekilirim.” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Kentsel Dönüşümü Sorunu ve Mağdurları” konulu panelde Eyüplülerle bir araya geldi. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen panel Alibeyköy Salon Seramoni’de gerçekleştirildi. Panelde, ilçe yaşayanları Kentsel Dönüşüm ile ilgili soruların yanıtlarını aradılar.

 

“DÖNÜŞÜM DEĞİL, YIKIM!”

 

Türkiye’de sosyal devlet anlayışının en önemli sorunlardan bir tanesi olan barınma sorununa çare bulunamadığının altını çizen ve kentsel dönüşümün bir yıkım olarak vatandaşların karşısına çıkarıldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Eyüp’te bulunan vatandaşlarımızda bir çok sebepten dolayı göçe tabi kalmıştır. Kendi sorunlarını kendi çözmeye çalışmıştır. Bir başka ülkeye mülteci olarak gitmiş olsanız bile birinci önceliğiniz barınma sorununuzdur. 2009 seçimlerinden önce çokça anlattım; ‘Önümüzdeki dönemlerde çok ciddi sorunlarla karşı kalabilirsiniz’ diye.

Elbette vatandaşlarımızın ideolojik bir yapısı olabilir. Hepsinin gönlünde bir siyasi parti yatabilir. Ama birinci öncelik olarak kendinizi düşünün. Önümüzdeki süreçte bir kentsel dönüşüm değil, kentsel yıkımla karşı karşıya olduğunuzu unutmayın. Şu anda askıya alınmış olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projelerinin tamamına baktığımızda bu salonda oturanların beş yıl sonra hiç birisi belki de burada olmayacak. Bunu çok açık bir şekilde sayın Başbakan da ifade etti. ‘Parası olmayan şehrin dışına çıksın dedi.’’ diye konuştu.

 

“BİR BABAYİĞİT KARŞIMA ÇIKSIN”

 

Konuyla ilgili bir haritayı da katılımcılara gösteren Gürsel Tekin, “Aslında İBB Başkanı sayın Kadir Topbaş’ın daha önce hazırlamış olduğu planlarda yerinde dönüşümün sağlanabileceğini söylemişlerdi. Bu haritaya baktığınızda haritanın içerisinde önemli alışveriş merkezleri, rezidanslar, blokların önemli kısmının mal sahipleri sizlersiniz. Belki bunun farkında değilsiniz. Bunların önemli kısmı kamu alanları. Kamu alanı 15 milyon İstanbullunun ortak malıdır, ortak değeridir. Ne oldu şimdi bunlar?” diye sordu.

 

TekinHaritaispat

 

 

KAMU ALANINI YANDAŞA DAĞITTI

 

AKP’nin kendini ‘kentsel dönüşüm yapıyoruz’ diye savunduğunu belirten Tekin, “Kentsel dönüşümden önce kamuya ait alanları kendi yandaşlarınıza, kendi çocuklarınıza, kendi damatlarınıza peşkeş çekeceksiniz. Sonra yoksul vatandaşa gelince, ‘kusura bakmayın bizim yapabilecek bir şeyimiz yok, kentsel dönüşüm yapacağız’ diyeceksiniz. Kentsel dönüşüm yapılacak ama 100-200 yıllık geçmişi olan aileler var burada. Özellikle 2-B’lere bakın, bunlar Osmanlı’dan kalma. Bir devlet yurttaşının barınması için var.” diye konuştu.

 

DEPREM VERGİLERİNİ SORDU

 

“60 milyar dolar deprem vergisi ödendi bu ülkede” hatırlatmasını yapan Gürsel Tekin iddialı konuştu. Tekin şunları söyledi: Sormaz mısınız ne oldu bizim paralarımız, sormaz mısınız devlete ait bu arsaları ne yaptınız? Ne yaptıklarını ben biliyorum. İstanbul’un tamamında 100 milyar dolar rantı, kendi yandaşlarının ceplerine koydular. Belgeleriyle, bilgileriyle kanıtlı… Varsa bir babayiğit çıksın karşıma..! 100 milyar doları ispat etmezsem siyasetten çekilirim’’

 

“ONLARA HAK DA SİZE DEĞİL Mİ?”

 

İnsanların din, imanla kandırıldığını söyleyen Tekin, “Üç yıldır sesleniyorum. Yazık, günah! Milleti din/imanla kandılar ve hepsi han/hamam sahibi oldu. Şimdi, ‘fukaranın evini başına nasıl yıkabilirim’in peşindeler.

 

Sizler buna izin vermeyeceksiniz. Kendi kaderinizi kendiniz çizeceksiniz. 30 Mart günü sadece Eyüp’te, İstanbu’da bir belediye başkanı seçmeyeceksiniz. Çocuklarınızın geleceği ile ilgili, onların kaderini tayin edeceksiniz.

 

Kaç yıldır AK Parti iktidarda? 20 yıldır. 20 yılda kentsel dönüşüm olmaz mı? Şimdi Allah aşkına gelip ne anlatacaklar merak ediyorum.

 

Sizler haklı olarak, ‘iyi, güzel, bunları söylüyorsunuz da CHP ne yapacak?’ diye soracaksınız. CHP’nin iktidar olduğu belediyelerde kentsel dönüşüm sorunu yaşanıyor mu? Hayır. Eskişehir’de, İzmir’de, Aydın’da, Mersin’de bir tek yurttaşımız mağdur olmadı.
Niye Bursa, Ankara, İstanbu’da bu sorun var? Bunları sormayacak mıyız?

 

Dünyada siyaset ben topluma ne verebilirim diye yapılırken bizde ise toplumdan ne alabilirim adına yapılıyor. Akla hayale gelmeyecek uygulamalar yapıyorlar. İmarda iki emsal verince yoğunluk olur diyorlar ancak iş kendi milletvekillerine gelince 12 emsal hak, yoksullara ise hak değil. Bunu soracaksınız. Bu uygulamaların her biri bir milyar dolardır. Kimindir biliyor musunuz bu haklar, o sürgün ettikleri Roman vatandaşlarımızın haklarıdır. Kentsel dönüşüm adı altında Beyoğlu’ndan, Tarlabaş’ndan sürgün edilen çocuklarındır. Bunu hangi hakla siz gasp ediyorsunuz, gelin bunların hesabını soralım. 100 milyar dolar gibi bir rakam ne demektir biliyor musunuz. İstanbul’un bütün sorunlarının çözümü demektir. Kentsel dönüşümün yerinde dönüşmesi demektir. Deprem dönüşümünün yerinde dönüşümü demektir.’’ dedi.

 

CHP Eyüp İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları’ndan Yüksel Mansur Kılınç, Hasan Babacan’ın da katıldığı panelde yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamlayan Gürsel Tekin;

 

“Hiç bir şehirde iki yüz AVM olmaz! Her AVM trafik yüküdür. Ayrıca emlak vergisi, küçük esnafın kepenk kapatması demektir. Bir gece yarısı ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ çıkardılar ve bu yasa sürgüne tabi. Diyorlar ki; ‘parası olmayana uygun yer bulduk. Sizi TOKİ kafeslerine sokacağız.’ CHP olarak sizin mülkiyetiniz bizim namusumuzdur. Bunun için yapılması gereken yaratılan yandaşlara verilen rantların tamamını size vereceğiz. Yurttaşlarımız benim mülkiyetim ne olacak diye düşünmeyecekler. Kimse sürgün edilmemeli. Bu sorunu en kısa süre içerisinde çözeceğiz.’’ dedi.