Tekin’den Davutoğlu ve Yıldız’a cevap

Tekin’den Davutoğlu ve Yıldız’a cevap
1 Eylül 2014 18:05

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı topa tuttu.

 

 

 

Başbakan Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ile görüşmek zorunda kalacağı açıklamasını değerlendiren Tekin, “Bizim sizin gibi birbirine ihanet eden bir kardeşlik ilişkimiz yok” diyerek yüklendi.

 

 

Tekin, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “CHP kurultayında sandalyeler hava uçuşabilir” yönündeki açıklamasına ise “Korkarım o kişiler acaba sizin gönderdiğiniz çantacılar olabilir mi? O çantacıları da yakın takibe aldık. Taner Yıldız bunu bilmeli” dedi.
Tekin  şu açıklamalarda bulundu:

 

 

ÇANTACI İDDİASI

 

 

Taner Yıldız hiç merak etmesin 90 yıldır dimdik ayaktayız. Ama sizin yarın ne olacağınız hiç belli olmaz. AKP kongrenizde misafir olduğum için nezaket gereği değerlendirme yapmayacağım. Ama değerlendirirsem Taner Yıldız’da hepsi de altında kalır.
CHP kapalı devre bir siyasi parti değildir. CHP içinde de dışında da demokrasiyi işleten bir partidir. Asla ve asla CHP kültürünü almış bir kişinin sandalyeyi eline alması mümkün değildir. Kim elini sandalyeye atıyorsa CHP’li değildir. Korkarım o kişiler acaba sizin gönderdiğiniz çantacılar olabilir mi? O çantacıları da yakın takibe aldık. Taner Yıldız bunu bilmeli.

 

 

BÖYLE KARDEŞ DEĞİLİZ

 

 

Ayrılık gayrılık deyince sizin kardeşlik ilişkilerinizin sorgulanmalı. Bizim sizin gibi birbirine ihanet eden bir kardeşlik ilişkimiz yok. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözlerini hatırlatmak isterim. Kardeş dediğiniz Gül kendisiyle ilgili olan geçmişteki dosyalar için yargıya başvuracağını ve çocuklarının yüzünü karartmadığını açıkladı. Hayrünnisa Gül “28 Şubat’ın yaşatmadığını bize yaşattınız” dedi. Sizin çocuklarınız kimlerin yüzünü karattı. Ali Babacan’ın ‘kapsamlı bir yolsuzluk yasası çıkmazsa bu koltukta oturmam” demişti.

 

 

Bizim böyle bir kardeşlik ilişkimiz yok. Kardeşler birbirine ihanet etmez. CHP kültüründe böyle bir birliktelik yok. Elbette ki demokrasi mücadelesi olacak. Demokrasi mücadelesini size de öğreteceğiz.

 

 

CHP’YE DEĞİL DİNLEMELERE BAKIN

 

 

İngiltere, Amerika, Alman’ya Türkiye’yi dinlediği ortaya çıktı. İngilizler enerji anlaşmaları için dinlemiş. Türk medyasına derdimizi anlatamadık Alman gazetelerinde tepkimiz haber oldu. Gururumuzun kırıldığını ve özür dilemeleri gerektiğini ifade ettik. Bu suskunluğu anlayabilmiş değiliz. Nerede sıkıştıysanız CHP bu ülkenin geleceği için arkanızda olacağız. Konuşun korkmayın. İçerideki bazı dinlemeler konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti bu dış ülkeler olunca neden göstermiyorlar. CHP kongresi ile ilgileneceklerine bu işle ilgilensinler.

 

 

CHP’YE KİMSE AYAR VEREMEZ

 

 

CHP hiç kimse ile tıpış tıpış görüşmez. CHP Türkiye’nin milli menfaatleri söz konusu olunca hiç tereddütsüz görüşür. Milli menfaat dışında hiç kimseyle görüşmez.

 

 

Türkiye’nin milli menfaatleri için daha önce Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a gitti. Nezaketsiz davrandı. 4+4+4 ile birlikte oluşan eğitim sorunu için çağrı yaptı Erdoğan ‘CHP ile görüşmenin zaman kaybı olduğunu’ söyledi. Bütçe görüşmelerinde Erdoğan dinlemedi ve gitti. Kim nezaketsiz. Bunlar hiç eleştirilmedi. Kılıf olarak ‘başbakanın tarzı’ dendi. Başbakanı eleştirmenin bedeli ağır olduğu için CHP’yi eleştirdiler. Dinletmiyoruz, vergi memuru göndermiyoruz, hapse atmıyoruz…

 

 

Kimse CHP’ye ayar veremez. CHP ne zaman nerede kiminle görüşeceğini çok iyi bilir. Hele bu ülkede hukuku, anayasayı yok sayanlarla hiç görüşmez. Temel fıkrasında olduğu gibi ‘Ben sizi hiç tanımıyorum.’

 

 

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya