Ergenekon’da bir tutuklama daha

Ergenekon’da bir tutuklama daha
14 Ağustos 2013 13:34

Ergenekon davasında 16 yıl 6 ay hapis cezası alan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi teslim olmak için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

 

 

Çelebi, adliyeye avukatları Hüseyin Ersöz, Serkan Günel annesi Rukiye Çelebi babası Muharrem Çelebi ağabeyi Volkan Çelebi ve sözlüsü Kezban Merey ile birlikte geldi. Çok sayıda kişi de Çelebi’yi adliye önünde alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşıladı.

 

KARARI TÜRK MİLLETİNE BIRAKIYORUZ

 

Avukatı Serkan Günel, “Bundan 26 ay önce hakkındaki tüm suçlamaları teker teker çürüterek tahliye olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi gerekçesiz bir kararla 3. yargı paketinin getirdiği düzenlemelerle aslında tasfiye haline gelmiş aslında şu an varolmayan bir mahkemenin verdiği kararla ve değerli hukukçuların son günlerde açıkladığı gibi yedek hakimlerin katılımıyla yok hükmünde sayılan bir karala şu anda tekrar hakkında tutuklama kararı verilmiş durumda. Bu 26 ayda dosyaya yeni bir delil girmedi hakkında yeni hiçbir iddia bulunmadı. Tahliye edildiği günden beri değişen hiçbir şey yok. Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmamasına rağmen anlam veremediğimiz şekilde hakkında yakalama kararı verilen 16 yıllık cezaya binaen tutuklanmak istemektedir. Biz bu kararın getirilerini ve anlamı hakkında tahliye kararı verildikten sonra tekrar tutuklanmasının ne anlama geldiğini kamuyounda sehven soruştuması olarak bilinen ve Çelebi’nin telefonun rehberine 134 adet telefon numarasının yüklemesiyle ortaya çıkan olayla bağlantılıyoruz. Ve yine kararı Türk Milletine bırakıyoruz” dedi.

 

BUNU YENİ GÖREV OLARAK KABUL EDİYORUZ

 

Teğmen Mehmet Ali Çelebi ise, “Suçsuzum. Masumiyetimize güveniyoruz sadece. Bunun mutlaka adaletle sonuçlanacağına eminiz. Yeni görev olarak kabul ediyoruz bunu. Hakikat yürüyor, hakikat er yada geç zafere ulaşacaktır. Bizim ödediğimiz bu bedeller milletimiz için uyanış vesilesi olacaktır” ifadesini kullandı. Annesi Rukiye Çelebi, “Benim oğlum vatan görevine gitti. Oğlumun suçu yok günahı yok. Suçsuz yere içeri atıldı. Tahliye olduğu halide tekrar içeri koydular” diye konuştu. Yakınları ve kendisini karşılayanlarla vedalaşan Çelebi ardından adliyeye avukatlarıyla beraber giriş yaptı.

 

 

 

Adliyede sağlık kontrolünden geçirilen Çelebi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına geçti. Ergenekon davasına bakan hakimlerin yıllık izinde olması nedeniyle mahkemenin başkanlığını Metin Özçelik yaptı. Mahkemede Hakim Kemal Can ve Savaş Çelik de üye hakim olarak yer aldı.

 

Duruşmada ilk olarak, Çelebi hakkındaki yakalama kararı okundu. Kimlik bilgileri de okunan Çelebi, “Kimlik bilgileri bana aittir. Benim diyecek bir şeyim yoktur” dedi.

 

Avukat Serkan Günel ise, “Müvekkilim 33 ay tutuklu olarak yargılandıktan sonra 26 ay önce oybirliği ile tahliye edilmiştir. Tahliyesinden sonra aleyhinde hiçbir yeni delil girmemesine rağmen hüküm ile birlikte tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmıştır. Bu hukuka uygun değildir. Bu sebeple tutuklanmamasına karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

 

Savcı Mustafa Çavuşoğlu ise, mahkemece sanık hakkında hüküm ile birlikte yakalama kararı çıkarılması nedeniyle Çelebi’nin tutuklanmasını istedi. Mahkeme ise, sanığın aldığı ceza miktarı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı hususlarını dikkate alarak Çelebi’nin “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Çelebi, daha sonra cezaevine gönderildi.