Tedavi ilacımız oruç

Tedavi ilacımız oruç
4 Temmuz 2013 09:29

Ey Yüce Türk İslam alemi!

Numan ALADAĞ H&H YORUM

Yazımız, hiç bir ibadetimize muadil olmayan, mükafatı ALLAH-Ü Teala tarafından verilecek bir ibadet olan Mübarek Ramazan-ı şerif hakkındadır.

08-Temmus-Pazartesi günü Cenab-ı Hak nasip ederse, ilk teravih namazını kılacağız ve o gece Sahura kalkacağız. 09-Temmus- Salı günü oruçlu olacağız. Tutabilenlere ne mutlu!
 
Yıl 1993 Borneo adası Endonezya torakları, Balıkpapan şehri: 1989 yılının Ramazan-ı şerifini, Hindistan-Malezya-Endonezya’nın Borneo adasında ki Balıkpapan şehrinde eda etmek nasip oldu. Balıkpapan şehrinde ikamet eden Uygur Türklerinden din adamı  Kerem Rashid Ansari Hoca’nın, Ramazan-ı şerif ile ilgili sohbet notlarını siz saygıdeğer okuyucularımızın bilgisine sunup paylaşacağız.
 
Muhakkak ki biz insanlar çeşitli kabiliyetlerle dünyaya geliyoruz. Açılacak, çiçekler ve meyve verecek bir takım tohumlar vardır. Ama, buğday çuvalındaki tohum, orada kaldığı veya başka yere dökülürse bile yeşerecek bir semt bulamadığı takdirde nasıl tohum olarak kalmaya, filizlenip kendi meyvesini verecek duruma gelmeden kuruyup çürümeye mahküm olursa, insanın kendi içinde saklı duran kabiliyetler de gelişecek imkanları bulamazlarsa bulundukları yerlerde hiç bir değişime uğramadan öylece kalırlar.

Yüce Türk İslam alemi olarak, kendi kabiliyetimizi kendimiz fark edip onu işleyip ve geliştirecek imkanları, din tacirliği faaliyetlerinden uzak kalıp samimiyetle uygulayıp ALLAH’a dua etmeliyiz.
 
Mübarek Ramazan ayı, ibadet ayıdır, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bolluk ve bereket çeşmesidir. Bu ayın 12 ay içinde özel bir değeri vardır. Ramazan ayı on bir ayın Sultanı’ dır.

İnsanları haramdan, cehaletten, vahşetten, karanlıktan kurtaran, istikametimizin doğru olmasına ve ilahi nura, ilme medeniyete ve saadete ulaştıran Kur’an-ı Kerim, bu ayda nazil olmaya başlamıştır. Samimiyetle yapılan hayırlara bu ayda, sayısız sevap verilmektedir.

Bin aydan hayırlı olan Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan ayı hayır ürünleri ile doludur. Hayrın karşılığı ise, Cennettir. Bu ayın manevi hasat sezonu olduğunu idrak edip unutmamalıyız.İslam inkılabının dönüm noktası olan Bedir savaşı, bu ayda vukuu bulmuştur.
 
Ey Yüce Türk İslam alemi! Ramazan ayında samimiyetle yerine getirilen salih ameller, ibadetler, yapılan dualar, yapılan hayır işleri, tevbe ve istiğfarlar sonbaharda yağan yağmurun yerde biriken ağaç yapraklarını ve tozdan kaynaklanan toprakları pırıl pırıl temizlediği gibi, geçici memnuniyetçilik ve haram faaliyetlerinden uzak kalan mü’minin günahlarını temizler.

Nasıl ki, kumların ve taşların güneş sıcaklığında inceldiği gibi, menfaatler müşterektir, haram yiyen ve din tacirliğine odaklanıp meslek edinenler hariç, bu ayda tutulan oruçla, ALLAH-Kur’an-Hz. Muhammed-Hadislerine inanan ve ruhunda vatan sevgisi olup ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan din adamlarımızın önderliğindeki vaaz nasihatleri ve ahiret düşüncesiyle mü’minlerin kalpleri incelir. Böylece mü’min, ALLAH (c.c) katında mü’minler arasında sultan olur.
 
Biz Müslümanlar Ramazan ayında güneş doğmadan önce başlamak üzere güneş batıncaya kadar oruç tutarız.

Oruç hiç şüphesiz, ilaçların en ucuzu ve en doğalıdır. Hastalıklar vücudun zehirlenmesinden kaynaklanıyorsa en iyi ilaç oruç tutmaktır. Orucun hastalık tedavisinde kullanılması binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Tıbbın babası olan Hyppocrates, birçok hastalıkların tedavisinde oruç reçetesini kullanırmış. Oruç’un saymakla bitmeyen faydaları vardır. Oruç tuttuğumuz zaman, yeter ki samimi olalım ve irademizi kuvvetlendirelim.

NOT: Hamur işi yiyecek ve yapay renkli, gazlı içecekleri kullanmayınız. Gazlı içecekler yerine iftardan sonra iki kesme şeker büyüklüğünde taze zencefil çiğnenerek yendiği zaman, midede oluşan gazın ve hazmetmenin en doğal ilacıdır.
 
Borneo Adasından bir  çorba tarifi:

Malzeme: 6 Kişilik

1- 250-300 gram kemiksiz tavuk eti. 2- 150 gram çiğ patates. 3- 4 Diş sarımsak ve 100 gramlık kuru soğan. 4- 500 gram domates. 5- iki adet dolmalık veya salçalık biber. 6- 60-70 Gram taze Zencefil. 7- Yeterince maydanoz veya nane. 8- Yarım çay bardağı zeytinyağı.

Hazırlanışı: Önce tavuk etini mutfak robotunda püre haline getirin. Soyulmuş ve ayıklanmış sebzelerin hepsini mutfak robotunda püre haline getirip tencereye boşaltın, püre haline getirilmiş tavuk eti ile püre haline getirilmiş diğer malzemeleri karıştırıp yeterince su ilave edip kaynamaya başladığı zaman, zeytinyağını ilave edip 10 dakika kaynatılır, isteğe göre maydanoz veya nane ilave edilip servis yapılır. Afiyet olsun.
 
Hadis-i şerif: ”Dua, ibadetin ta kendisidir.”

Dua: ALLAHIM! Bize dinde anlayış, en iyi ilmi, vücudumuza sağlık, yeterince rızık, ölmeden önce tevbe istiğfar, ölürken rahatlık, öldükten sonra Cennet’e girmeyi, ahirette ve dünyada afiyet ihsan eyle. Amin.

”İman, Haramlardan, hırslardan sıyrılmadır.” Hz. Muhammed (S.A.V)

“İşler, o işlere ehil olmayanlara verilirse, kıyamet yaklaşmış demektir.” Hz. Muhammed (S.A.V.)
 
NOT: Ramazan ayı sohbet yazı dizilerimiz devam edecektir. Takip ediniz.
 
Cenab-ı ALLAH Yüce Türk İslam alemini bu mübarek günlerden mahrum olmayan kullarından eylesin, samimiyetle yaptığı ibadetleri kabul etsin dileklerimizle, Ramazanı şerifiniz mübarek olun. ALLAH tekrarını nasip etsin.

Ne Mutlu Türküm ve samimiyetle Müslümanım diyebilene:
Türk her yerde Türk’tür. Müslüman her yerde Müslümandır.
   
Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş Müslümanları rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
 
Özdeyişler:

Samimiyetin dili yoktur, o gözlerden anlaşılır. (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Utancı giden kimsenin kalbi de ölür. (Hz. Ömer R.A.)

İnsanlar genellikle olduklarına inandıkları kişi haline gelirler, eğer bir şeyi yapamayacağıma inanırsam, bu inanç onu yapma gücünü elimden alır. Yapabileceğime inanırsam, başlangıçta sahip olmasam bile, onu yapacak gücü kendimde bulurum. (Mahatma Gandhi)

Sadakatsizlik, nankörlerin işidir, nankörlük ise ALLAH’ın sevmediği huylardır. (Cervantes)

Fakirlik ihtilallerin ve suçluların anasıdır. (Aritoteles)
   
 
Mübarek Ramazan geldi
Mescitler nur ile doldu
Mü’minlere rahmet oldu
Merhaba ya şehr-ü Ramazan merhaba
 

Mübarek Ramazan gelir
Oruç Tutan rahmet bulur
Münafıklar mahrum olur
Merhaba ya şehr-ü Ramazan merhaba
 
Din tacirleri bilmez Ramazan nedir
Gafillerin aklı fikri hep maddiyattır
Samimiyetle tutulan Orucun faydalarından habersizdir
Merhaba ya şehr-ü Ramazan merhaba

 
Kaynakça: Numan Aladağ’ın, yurtdışı gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun