TED Ankara Koleji’nde ‘Cumhuriyet Fazilettir’ isimli hedef bulma yarışması düzenlendi!

TED Ankara Koleji’nde ‘Cumhuriyet Fazilettir’ isimli hedef bulma yarışması düzenlendi!
30 Ekim 2018 08:15

TED Ankara Koleji’nde Cumhuriyet’in 95. yılına özel “Cumhuriyet Fazilettir” Hedef Bulma (Oryantiring) yarışması düzenlendi.

 

 

 

28 Ekim Pazar günü AKUT Spor Kulübü Oryantiring Branşı hakemlerinin gözetiminde İncek Kampüsü’nde düzenlenen yarışmada öğrenciler, anne ve babaları ile ikili takımlar halinde yarışarak Ata’nın işaret ettiği cumhuriyetin faziletlerinin yazılı olduğu hedefleri birbir buldular.

 

 
Kendilerine verilen kampüs haritası üzerinde, 2 kilometrelik bir açık alana yerleştirilen hedeflere diğerlerinden önce ulaşabilmek için kıyasıya yarışan takımlar, Cumhuriyet; “Bağımsızlıktır”, “Demokrasidir”, “Laikliktir”, “Uygarlıktır”, “Kardeşçe yaşamaktır” gibi mesajların asılı olduğu fenerleri buldular ve ellerindeki sonuç kağıtlarını özel bir delgeçle delerek hedeflere vardıklarını belgelediler.

 
Yarışma sonucunda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde dereceye giren öğrenciler, ebeveynleri ile birlikte kürsüye çıkarak madalyalarını aldılar.

 

TED Ankara Koleji

 
TED Ankara Koleji, Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 1931 yılında Ankara Yenişehir’de eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 6000 öğrencisi, 700 öğretmen ve çalışanı, 35 bin mezunu ve velileri ile sürekli gelişen bir ailedir. Köklü geçmişinden aldığı deneyim ve geleceğin öngörüsü ile bilimsel düşünen, özgüveni yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm geliştiren, teknolojiyi kullanan ve üreten, entelektüel yönü gelişmiş, Türkçe’yi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştiren TED Ankara Koleji, öğrencilerini ulusal ve uluslararası diploma ve sertifikalar ile desteklemektedir. Mezuniyet sonrasında da “Kolej Ruhu”nu ve birlikteliğini yaşatan bir okul olan TED Ankara Koleji, varoluş amacına değer katan akademik ve idari kadrosuyla 309 dönüm üzerine kurulu İncek Kampüsü’nde 21. yüzyılın insanını yetiştirmekte, eğitim alanında model olmaya devam etmektedir.

 

1 2 3 4 5 6 7