TBMM’de sahte hesapla yayın yapan AKP’li vekil deşifre oldu

TBMM’de sahte hesapla yayın yapan AKP’li vekil deşifre oldu
20 Ocak 2017 09:44

Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam başkanlık anayasası olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken dikkat çeken bir durum yaşandı…

 

 

 

 

 

Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam başkanlık anayasası olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken dikkat çeken bir durum yaşandı.

 

 

21-9

 

 

 

@yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yarattı. Çünkü Meclis’te bu isimde bir Milletvekili bulunmuyordu.

 

 

22-6

 

Ama kısa bir süre sonra Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın fake yani sahte olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.

 

 

23-3

Fotoğraf: Zekeriya Albayrak

 

 

MECLİS’TE ‘I LOVE YOU YELİZZZZ’ SESLERİ

 

Anayasa paketinin 9. Maddesi oylaması sırasında Meclis’te CHP’li vekillerin ilginç bir tepki gösterdi. AKP’li bir milletvekili oy kullanmaya giderken CHP’li vekiller ayağa kalktı ve “Yelizzz, yeeelizzz” tezahüratları başladı. Bu slogan önce anlaşılamadı. Ancak bir süre sonra CHP’li Eren Erdem, “Kadın kılığına girmiş sahte hesap açıyorlar. Allah’ın sopası yok ki” dedi. CHP’li vekillerin ‘Yeliz’ sesleri Bahçekapılı’yı kızdırdı ve “yeter be canım” diyerek uyardı. Bu defa başka bir CHP’li milletvekili “I love you Yeliz” diye bağırdı. AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, CHP’lilere tepki göstermek zorunda kaldı: “Fotoşopçular sizi, genel başkanınız kasetle geldi. Kasetle geldiniz, kasetle gidiyorsunuz.” CHP’li vekillerin ‘yeliz’ tezahüratı yaptığı ismin AKP’li bir erkek vekilin ‘yeliz adaley’ adında açtığı bir twitter hesabı olduğu iddia edildi. Vekil, bu hesaptan yayın yayınca yakayı ele verdi. Ancak Genel Kurul’da konu gündeme getirilince hesap kapatıldı.

 

Kaynak: Sözcü

TBMM’de sahte hesapla yayın yapan AKP’li vekil deşifre oldu