TBMM Başkanı: Darbe devri kapanmıştır

TBMM Başkanı: Darbe devri kapanmıştır
1 Ekim 2016 15:40

TBMM, 26. Dönem ikinci Yasama Yılı açılış programı saat 14.00’te Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

 

 

 

 

 

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00’de Meclis Başkanı Kahraman başkanlığında toplandı.

 

Kahraman, sunuş konuşmasında, “Milletimiz 15 Temmuz’da bir daha darbe olamayacağını ispat etti. Artık Türkiye’de darbe devri kapanmıştır” dedi.

 

TBMM Başkanı Kahraman’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

“Meclisimiz önceki yasama yılında aktif ve verimli bir çalışma sergiledi. Ne yazık ki Türkiyemiz bir darbe teşebbüsüyle karşılaştı. Bir ihanet şebekesi milli varlığımız ve bütünlüğümüze kast etmeye çalıştı. Beyni yıkanmış, asker kıyafetli terörist bir grup, silahları milletin bağrına doğrulttu.

 

Ender yaşanan bir trajedi yaşadık. TBMM bombalandı, helikopterlerin ateşine maruz kaldı. 14 polisimiz yaralandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalandı. Cumhurbaşkanımızı öldürmek için suikast girişiminde bulundular. TBMM’yi açtım. Ertesi gün, TBMM’yi olağanüstü toplantıya davet ettiğimi duyurdum. Tanklar namlularını Meclis’e çevirmişken, her türlü zorluğu ve şahadeti göze alarak, Meclis’e koşan ve toplantıya katılan değerli milletvekillerimize teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum.

 

İstiklal Harbimizde düşman toplarına göğsünü geren Meclisimiz ‘gazi’ unvanını almıştır. Bizler de ikinci defa ‘gazi’ unvanına sahip olduk. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, halkımızı meydanlara çağırması ve milletimizin meydanları doldurması ve tanklara göğüslerini siper etmesiyle önlendi. Millitimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiyi özümsediğini ispat etti. Camilerden yükselen selalar, ezanlarla Türkiye darbeyi yendi. Türkiye’de darbe devri kapandı. Darbe şehitlerine şükran borçluyuz.

 

16 Temmuz toplantısına Meclis’te grubu bulunan 4 partimiz de katıldı. Örnek bir dayanışma sergilendi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e teşekkürlerimi sunuyorum. Herkesin takdirle karşıladığı bu birlik ve beraberlik ruhu Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Mitingi’yle taçlandırıldı. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz gösterildi.

 

Milletimizin Meclisimizden beklentimizi boşa çıkarmamalıyız. Meclis olarak bu dönemde yüklü bir gündem bizi beklemektedir. En öncelikli konularımızdan biri sade, sivil bir anayasa yapmaktır. Bunun yanında yeni bir içtüzük tanzim etmek gerekmektedir.

 

PKK, DAEŞ ve FETÖ ittifak halinde saldırıya geçmiştir. Türkiyemizin huzur ve güvenliğini bozmak isteyen şer güçlerine karşı yürütülen mücadele mutlaka sonuca ulaşacaktır. Teröre karşı mücadelede üzerimize düşeni yerine getireceğiz.”