TBB Başkanı Feyzioğlu: Bu tabloda toplumsal barış olmaz

TBB Başkanı Feyzioğlu: Bu tabloda toplumsal barış olmaz
18 Eylül 2013 14:02

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’de herkesin toplumsal barış istediğini ancak bu tablo da toplumsal barışın inşa edilmesinin zor olduğunu belirterek, “Terör örgütüyle barışın müzakeresini yapanlar, hayatını terör örgütüyle mücadeleye adamış, yaşamını feda etmeyi şerefli bir görev saymış komutan ve subaylarımızı, sahte verilerle, sahteliği dünyada ispatlanmış delillerle zindanlarda tutmaya devam ediyorlarsa ve Genel Kurmay Başkanı terör örgütünün gizli tanık olduğu davadan tutukluysa bu tabloda toplumsal barış olmaz. Bu tablo vicdanları kanatıyor” dedi.

 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret etti. Ziyarette İGC Başkan Yardımcısı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyesi Kenan Çimen de hazır bulundu. Burada konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, herkesin eşit yurttaş olarak kabul gördüğü bir ülke hayal ettiklerini söyledi. Feyzioğlu, şöyle devam etti:

 

“Hayalimiz; Türkiye’de yaşayan herkesin hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verirse versin, ister Alevi ister Sünni, ister Laz, ister Çerkez, ister Kürt olsun veya hangi aidiyetten olduğunu bilmesin, herkesin eşit yurttaş olarak kabul gördüğü bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu ülkenin yurttaşları özgürlük, eşit yurttaşlık istiyor. İşçisi, emeklisi insanca yaşamak istiyor. Her yurttaş gerekirse Cumhurbaşkanı’nın gerekirse Başbakan’ın gözün içine baka baka onları eleştirmeyi hak olarak görmek istiyor. En sıradan insan bile kendini idare eden hükümete de devleti temsil edenlere de rahatlıkla, kaygıya kapılmaksızın ve bırakınız bir tahkikata uğramayı, azarlanmaksızın saygı sınırları çerçevesinde düşüncesini söyleyebilmelidir. Bu tarife uygun demokrasiyi hep birlikte, el ele kurmak zorundayız.”

 

 

MİLLETİ DİNLEYİN

 

Türkiye’de herkesin “kan dursun toplumsal barış sağlansın” dediğini dile getiren TBB Başkanı Feyzioğlu, “Son 2.5 yıldır ülkeyi karış karış gezmiş bir yurttaş olarak söylüyorum; insanımız mezhep kavgası, ırkçı kavgalar istemiyor. Yurttaşlarımız aynı masanın etrafında AK Partilisi, CHP’lisi, MHP, BDP’lisi de gelip otursun istiyor. Anadolu’da bu millet zaten bunu yapıyor. İnsanlarımız insanca yaşamak istiyor. İnsandan üstün değer olamaz. Bizim çok daha samimi bir dile ihtiyacımız var. Tüm siyasi partilere önerim milleti dinlesinler” diye konuştu.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Başkanı Atilla Sertel’in son dönemde Türkiye’yi aydınlatma göreviyle gönüllerde ayrı bir yer edindiğini belirten Feyzioğlu, gazeteciliğin kahramanlık olmadığı bir ülkenin hep birlikte kurulacağını da sözlerine ekledi.

 

Ziyaretten onur duyduklarını ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de “Hukuk açısından sıkıntılı yıllar yaşanıyor. Ancak bizim ve bizim gibi meslek örgütlerinin yapabileceği; dilimizin döndüğünce, aklımızın erdiğince barışı, kardeşliği, bir arada yaşama kültürünü ısrarla savunmak ve asla ödün vermemek” diye konuştu.