Tayyip Erdoğan’ın Köşk için yaptırıp sır gibi sakladığı anket

Tayyip Erdoğan’ın Köşk için yaptırıp sır gibi sakladığı anket
1 Ağustos 2014 12:59

Tayyip Erdoğan’ın 22 – 27  Temmuz tarihleri arasında yaptırdığı anket moralleri bozdu.

 

 

anket01

 

 

Bu tabloya göre kurmaylarını toplayıp değerlendirme yapan Başbakan Erdoğan, birinci turda seçilemeyeceğini görünce paralel yapıya gerçekleştirdiği operasyonu durdurdu.

 

Saadet Partisi’nin seçime katılmama yönünde çağrı yapması, SP tabanında Tayyip Erdoğan’ın boykot edilmesi şeklinde algılandı. SP tabanı ağırlıklı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’na yöneldi.

 

Tüm anket firmalarının başlangıçta Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı % 65’lerde hatta  % 70’lerde göstermesi Türk toplumu tarafından seçimi kesin kazanacağı şeklinde bir algı oluşturmasına yönelik bir çalışma olarak değerlendirildi.  Anketörler son açıklamalarıyla Tayyip Erdoğan’ın oy oranını %50’nin altında göstermek zorunda kaldı.

 

anket02

 

AKP Genel Merkezi tarafından 22 – 27 Temmuz arasında yapılan ankete göre “Tayyip Erdoğan % 44.7, Ekmeleddin İhsanoğlu % 41.2, Selahattin Demirtaş % 8.3 ve kararsızların  % 5.8″ olduğu bu tabloya göre Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesinin söz konusu olmadığı görülüyor.

 

H&H olarak kararsızların büyük çoğunluğunun Ekmeleddin İhsanoğlu’na yöneleceği, birinci turda Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tayyip Erdoğan önünde birinci olarak ipi göğüsleyeceğini düşünüyoruz.

 

 

AKP Genel Merkezi tarafından 22- 27 Temmuz tarihleri arasında yapılan anket sonuçlarına göre birinci turda seçimin sonuçlanamayacağı, ikinci turda seçim sonucunu Kürt oyların belirleyeceği görülüyor.