Tayfun Talipoğlu’ndan “Gezi” yorumu: Bugün olsa yine yaparım

Tayfun Talipoğlu’ndan “Gezi” yorumu: Bugün olsa yine yaparım
25 Eylül 2013 07:25

Antalya’da işadamlarına konuşan gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu, Gezi olayları sırasında gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, “Bugün olsa yine yaparım. Böyle olmaya da devam edeceğim” dedi.

 

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) 2013 yılı 13’üncü olağan toplantısının konuğu gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu oldu. ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu’nun açılışını yaptığı toplantıda Talipoğlu, mantar zehirlenmesi geçirdiğinde yaşadıklarını anlattı. ANSİAD üyeleriyle daha önce bir araya gelecekken mantar zehirlenmesi geçirdiğini belirten Tayfun Talipoğlu, Isparta yolunda yaşadığı bu olayla ilgili, mantar zehirlenmelerini anlatmak isterken kendilerinin haber olduğunu söyledi. Talipoğlu, olayı şöyle anlattı:

 

“Yolda durduk. Mantarı satan imam hatip mezunu gence, ‘Zehirlenmeyelim’ falan dedim. ‘Abi o kadar imamlığımız var, kaldırırız cenazeni’ dedi. Çocuğun içine doğmuş. Neyse biz yedik içtik. Sonra kameraman birden fenalaştı. Allah’tan biz erken tespit ettik. 20 dakikada kana karışmadan yırttık. Bir de şuna yanıyorum ya, ölmenin de bir anlamı olmalı. 200 bin kilometre yol gez, gel burada bir mantara takıl öl ağabey. Ölüm anlamlı olmalı.”

 

BÜROKRASİYE AĞIR ELEŞTİRİ

 

Fransa’da 8 bin 500 olan makam aracı sayısının Türkiye’de 125 bin olduğunu belirterek bürokrasiyi de eleştiren Tayfun Talipoğlu, şöyle konuştu:

 

“Anadolu’da gezerken hep gördüm, adama kıçı kırık bir araba veriyorlar, ‘şu müdürüsün’ diyorlar, bir de adama şoför kapı açıyor ya işte o an adamın artık bittiği andır, adam politize olmuştur. O arka koltuğu bırakmamak için adamın vermeyeceği hiçbir şey yoktur. Ondan sonra ilçe başkanı, il başkanı, yoldan geçen partiliyim diyen herkes patronudur.”

 

Bürokratların yol yapan müteahhitlerle iyi geçindiğini ileri süren Talipoğlu, eleştilerini şöyle sürdürdü:

 

“Yolun olduğu yerde yolsuzluk var der Talipoğlu. O kadar gezdim temiz iştir yani. Nereden biliyorsun? Benim tanıdığım bir sürü baldırı çıplak son 10- 12 senedir müteahhitlik yapıyorlar. Biri geçen, ‘Ya Tayfun 20 bürokratın kartını ödüyorum’ dedi. Her biri 25 bin lira falanmış. Ankara’da bir firma konutlar yapıyor, bir oda bir salon 1 milyon 300 bin lira. Alanların içinde bir tek serbest işle uğraşan var. Geri kalanların hepsi kamu görevlisi. Yani adam ana rahmine düştüğü günden itibaren, müsteşar maaşı versek, ona da mükerrer faiz uygulasak ve hiç harcamasa o parayı biriktirme şansı yok.”

 

Gezi olayları sırasında gösterdiği tepkiyi de hatırlatan Talipoğlu, 5 yaşındaki çocuğun üzerine su, gaz sıkıldığını belirterek, “Bugün olsa yine yaparım. Böyle olmaya da devam edeceğim” dedi.