Taşdelen’e zor soru: Madem rekor kırdınız, Ankara’ya talip misiniz?

Taşdelen’e zor soru: Madem rekor kırdınız, Ankara’ya talip misiniz?
2 Kasım 2018 08:00

Çankaya Belediye Meclisi toplantısında AKP’li meclis üyesi Esra Hüsrev, ‘Çankaya’da rekorlar kırdık’ diye övünen belediye başkanı Alper Taşdelen’e, “Sayın Başkan madem bu kadar rekor kırdınız; Ankara’nın 2/3’ü gündüzleri Çankaya’da işe geliyor. Herkesin yolu bu ilçeden geçiyor. CHP’den büyükşehir adaylığı düşünmüyor musunuz?” diye sordu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP’li üyelerin bile bu sözleri alkışlamaları üzerine Taşdelen’in sessizce başını öne eğerek, önündeki notlara baktığı ve soruyu duymazdan geldiği kaydedildi!

 

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başkanlığında toplanan Çankaya Belediye Meclisi, 2019 Mali Yılı Analitik Bütçe Tasarısı’nı onayladı. Yeni dönem bütçesi 960 milyon Lira olarak belirlendi.

 

 

Çankaya Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti sözcülerinin yaptıkları konuşmaların ardından 960 milyon lira olarak hazırlanan bütçe tasarısı, madde madde okunarak oylandı. AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Esra Hüsrev, belediyenin bütçesinin neredeyse yarısının personel giderlerine ayrıldığını belirterek bu durumu eleştirdi. 5

 

71 MİLYON TL GİDER
Belediyenin personel giderinin kangrene dönüştüğünü belirten Hüsrev, “2019 yılı için Çankaya Belediyesi 960 milyon TL’lik bütçe öngörmüştür. Bütçenin genel yapısını incelediğimizde personel giderlerinin yine oldukça büyük bir yer tuttuğu ve Çankaya Belediyesi’nin bu yükten kurtulamadığı çok net görülmektedir. Bu konunun belediyenin kangreni olduğu apaçıktır. Ne geçmişte nede içinde bulunduğumuz süreçte bununla ilgili net bir müdahale yapılmamıştır. Personel giderleri SGK dahil 250 milyon TL dolaylarındadır. Hizmet alımlarının da ağırlıklı olarak personel hizmeti alımı olduğunu göz önüne alırsak bu rakamın da 321 milyon TL olduğunu düşünürsek toplam rakamın 571 milyon TL olduğunu görmekteyiz. Genel bütçenin yüzde 60’ının yine personel gideri ve personel hizmet alımı olduğuna üzülerek şahit oluyoruz” dedi.

 

BÜTÇEYE RET OYU
Belediye bütçesinin personel giderlerinden çok halka yatırıma ayrılması gerektiğini ifade eden Çankaya Belediye Meclisi’ndeki AK Parti Grubu, Çankaya Belediyesi’nin 2019 yılı tahmini bütçesine ret oyu kullandı.

 

YATIRIM YAPACAK GÜCÜ KALMAMIŞTIR
AK Parti Grubu adına söz alan Esra Hüsrev, “Vatandaş ile olan bağınızı klasik hizmet sunumu, açılış töreni, merasim, bilboard reklamları, özel gün dilek ve temennileri ile gerçekleştiriyorsanız partinizin bugüne kadar atanmış belediye başkanlarından bir farkınız kalmayacaktır. Diğer başkanlardan farkınızı Çankaya’daki kaldırım rengini değiştirerek değil kendi renginizi, ufkunuzu ve vizyonunu ortaya koyarak gerçekleştiriyor olabilmeliydiniz” diyerek Başkan Alper Taşdelen’i eleştirdi. AK Partili meclis üyesi Esra Hüsrev, “Bir belediyenin , yıllık 960 milyon liralık bütçesinin 571 milyonunun personel gideri olması demek o belediyenin yatırım yapacak gücünün kalmaması demektir. Bir belediyenin bir işletmenin personel gideri ancak bütçesinin yüzde yirmi ölçüsünde kalmalıdır. Aksi taktirde ayakta kalması mümkün değildir” diye konuştu.