Taşdelen’e trilyonluk yıkım ŞOKU!

Taşdelen’e trilyonluk yıkım ŞOKU!
20 Nisan 2017 13:38

Çankaya Belediyesi’nin kaçak yollarla yaptığı Alacaatlı’daki Lojistik Merkezi’ne Büyükşehir Meclisi’nden onay çıkmadı. Mamak’tan sonra bu tesis de kaçak olduğu için yıkılacak
Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya Belediyesi’nin yıllardır kaçak olarak işlettiği Mamak’taki altyapı tesisi haberlerinin ardından Mamak Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkılarak yerle bir edilmişti. Bu tesisin yıkılmasının ardından Çankaya Belediyesi, Alacaatlı bölgesinde, içerisinde Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı tüm üretim birimlerini barındıran Alacaatlı Lojistik Merkezi’ni inşa etti. 146 dönüm arazi üzerine kurulu olan kaçak tesisi yasal hale getirmek için uğraşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, söz konusu tesisin imar planını CHP’li meclis üyelerinin oyları ile geçirdi.

 

 

 

KOMİSYON REDDETTİ
Çankaya’daki AK Parti’li meclis üyelerinin tepki gösterdiği kaçak tesis, geçtiğimiz ayki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirilmiş ancak İmar Komisyonunda görüşülmek üzere nisan ayı toplantısına ertelenmişti. Bu ayki Meclis İmar Komisyonunda görüşülen Çankaya Belediyesi’nin plan değişikliği ilk olarak komisyon tarafından reddedildi.

 

 

 

AKIBETİ MAMAK GİBİ
Komisyonun, park ve rekreasyon alanının belediye hizmet alanına dönüştürülmesine izin vermediği rapor, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “hukuksuz” olarak nitelendirdiği tesis, şimdi resmen kaçak durumuna düştü. Alacaatlı’daki tesisin de akıbetinin Mamak’taki yıkılan tesis gibi olması beklenirken tesisin biran önce yıkılması için Büyükşehir Belediyesi’nin Çankaya Belediyesi’ne yazı göndermesi bekleniyor.

2

1