Taşdelen’den kayyum gafı! Çankaya Belediyesi ‘ne kayyum mu atanacak?!

Taşdelen’den kayyum gafı! Çankaya Belediyesi ‘ne kayyum mu atanacak?!
5 Mayıs 2018 09:01

CHP’li Başkan Taşdelen, Çankaya Belediyesi önünde haklarını arayan işçilere ‘Gidin orada eylem yapın’ diyerek AK Parti’yi hedef gösterdi.

 

 

Aykut Gören

 

 

CHP’li Çankaya Belediyesi’nde çalışan işçilerle Başkan Alper Taşdelen’in yıldızı bir türlü barışmadı. Taşdelen döneminde ilk olarak temizlik işlerinde çalışan işçiler eylem yapmıştı. Çankaya Belediyesi’ndeki sendikal haklarını isteyen katı atık, çöp toplama ve nakliye hizmeti yapan 600 işçi, belediye önünde eylem yaparak tepkilerini göstermişti. Çankaya Belediyesi ise eylem nedeniyle DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın temsilcilerini işten kovmuştu. Çankaya Belediyesi önünde grev başlatan işçiler daha sonra Taşdelen tarafından tekrardan işe alınmak zorunda kalmıştı. İş bırakma grevine gidecek olan sendika ile Çankaya Belediyesi taşeronu davalık olmuştu.

 

CHP’LİLERDEN TEPKİ
Çankaya’da son olarak İmar AŞ ve Belde AŞ şirketlerine bağlı olarak çalışan işçiler ayaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde iş bırakarak belediyenin önünde eylem yapan işçiler, toplu sözleşmeden doğan haklarının biran önce ödenmesini istedi. İşçilerin tehdit edildiğini belirten DİSK konuyla ilgili yaptığı açıklamada sabırlarının taştığını belirterek, “Çankaya üyelerimizin maaşlarından kesilen sendika aidatlarını dahi keyfi bir şekilde Genel Merkez’e senelerdir ödememektedir. Bu zamana kadar kurumumuz zedelenmesin diye ses çıkarmadık. Sabrımızın sonuna geldik” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Çankaya Belediye Meclisi’ndeki CHP grubunun da işçilerin hakkının ödenmesi için Başkan Alper Taşdelen’e tepki gösterdiği öğrenildi.

 

İŞÇİLERİ ADETA TEHDİT ETTİ
SENDIKALARLA ilgili problemler devam ederken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in eylem yapan işçilere sert tepki gösterdiği ortaya çıktı. Taşdelen’in vatandaşlarla görüştüğü bir ortamda, “Çankaya Belediyesi’nin ne demek olduğunu, ekmek yediği yerin ne demek olduğunu anlamayanlar çıkar… AKP Genel Merkezi’nin önünde eylem yapacağına Çankaya Belediyesi önünde eylem yapanlar da çıkabilir. Ama onlara da halk sorar. Halk şunu sorar; sen kimin yanındasın kardeşim? Ekmek yediğin, zaten kayyuma giden belediyeye bir darbede sen mi vurmak istiyorsun. Sen kiminle birliktesin, kime hizmet ediyorsun? Bunları unutmayacağız. Bunları asla unutmayacağız. Bunları hep hatırlayacağız. Bizim mücadelemiz demokrasi, özgürlük mücadelesiyse elinizdeki kalelere sımsıkı sahip çıkmak zorundayız. Yarın buralar da olmaz. Gider yaparsın eylemi… Görürüm o zaman…” ifadeleri kullandığı öğrenildi.

 

 

111

 

index