Taşdelen Kaçak’tan kaçarken, daha büyük kaçağa bulaştı!

Taşdelen Kaçak’tan kaçarken, daha büyük kaçağa bulaştı!
20 Şubat 2017 10:18

Mamak’taki tesisi kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılan Çankaya Belediyesi’nin, Alacaatlı’ya inşa ettiği lojistik tesisini de kaçak yollarla yaptırdığı ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

Çankaya Belediyesi’nin yıllardır kaçak olarak işlettiği Mamak’taki altyapı tesisi SABAH Ankara’nın gündeme getirdiği haberlerin ardından Mamak Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkılarak yerle bir edilmişti. Bu tesisin yıkılmasının ardından Çankaya Belediyesi, Alacaatlı bölgesinde içerisinde Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı tüm üretim birimlerini barındıran Alacaatlı Lojistik Merkezi’ni inşa etti.

 

 

KAÇAK YAPTI

 
146 dönüm arazi üzerine kurulu dev tesisin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından kaçak olarak inşa ettirildiği iddia edildi. İçerisinde çok sayıda yapının bulunduğu tesis için ne kendi belediye meclisinden ne de Büyükşehir Belediye Meclisi’nden plan değişikliği onayı alan Taşdelen, ilk başta yapması gereken işi tesis tamamlandıktan sonra yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

 

OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

 
Yaklaşık 6 ay önce tamamlanan ve şuanda kaçak durumda olduğu öğrenilen tesis için Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şubat ayındaki Çankaya Belediye Meclisi’ne imar plan değişikliği teklifi getirdi. Kaçak tesisi yasal hale getirmeye çalışan Taşdelen’in bu oyunu Belediye Meclisi’ndeki AK Parti’li Meclis üyeleri tarafından da fark edildi. AK Parti’lilerin ret kararı vererek itiraz ettiği imar plan değişikliği CHP’li meclis üyelerinin oyları ile mecliste kabul edildi.

222

Kaynak: Aykut Gören