Taş Kaplama ve Tuğla Kaplama Mekanlara Estetik Katıyor

Taş Kaplama ve Tuğla Kaplama Mekanlara Estetik Katıyor
10 Eylül 2019 09:51

Günümüz yapılarında sağlamlık ve konfor yanında estetik de ön plana çıkmaktadır. Göze hoş gelen, içinde yaşamaktan zevk alınacak mekânlar için mimari projeler kadar malzeme kalitesi de çok önemlidir. Yapılara estetik kazandırmak için çeşitli kaplama malzemeleri kullanılmaktadır. Ama son yılların en gözde kaplama malzemeleri yapay taş ve tuğla olmuştur. Doğal taşlarla aynı görünüme sahip yapay taşlar hem yapılara estetik kazandırmakta hem de ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır. Bu da yaşam alanlarını daha sağlıklı ve konforlu hale getirmektedir. Taş kaplama binaların dış cephelerinde kullanıldığı gibi binaların iç duvarlarında da dekoratif amaçlı kullanılmaktadır.

 

 

Ülkemizde taş kaplamanın yaygınlaşması Artpietra kültür taşları ve tuğlalarıyla başladı. Artpietra ülkemizin ilk yapay taş markasıdır. Artpietra taşlar doğada bulunan binlerce taş arasından en uygun olanları seçilerek üretilmiştir. Doğada her coğrafi bölgede farklı doku ve renk özellikleri olan taşlar oluşmuştur. Bu taşlar tarihten beri binalarda ana yapı malzemesi olarak kullanılmıştır. Doğanın tüm güzelliklerini yapılara taşıyan bu taşlar artık günümüz yapı teknolojilerindeki gelişmeler nedeniyle yapılarda kullanılmamaktadır. Ama doğal taşların doku özelliklerini aynen yansıtan ve doğal taşların kopyalanmasıyla üretilen yapay taşlar yapıların iç ve dış duvarlarında kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Taş kaplama ve tuğla kaplama mekânlara estetik dekorasyon sağlarken binaları nem ve rutubetten koruyor, yalıtım sağlıyor. Doğal taşlara göre daha hafif ve ince olmaları nedeniyle kolayca uygulanabiliyor, alan kaybı yaşatmıyor. Uygulama kolaylığı yanında temizlik ve bakım kolaylığı da bulunuyor. Su ve fırça ile temizliği yapılabiliyor ve yıllarca bakım gerektirmeden kullanılıyor. Yapay taş kaplama diğer kaplama çeşitlerine göre çok daha ekonomiktir.

Artpietra taş ve tuğlaları ile mekânlarınızda tarihin izlerini ve doğanın güzelliklerini yansıtabilirsiniz. Ev, villa, yazlık, otel, hastane, okul, cafe, restoran, iş merkezi, alışveriş merkezi gibi her türlü binanın dış cephe duvarlarına taş kaplama uygulanabilir. Aynı şekilde mekânların iç duvarlarının bir bölümüne veya tamamına da taş kaplama uygulanabilir. Uğur Ticaret firmamızda yüzlerce taş ve tuğla çeşidi bulunuyor. Taş modeli seçimi tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Yaşam alanlarınızda yaratmak istediğiniz atmosferi göz alıcı taş çeşitleriyle yaratabilirsiniz.

Uğur Cephe Kaplama

www.ugur-ticaret.com[email protected]

0 212 321 28 84 – 0 532 215 52 76