Tartışmalı eğitim!

Tartışmalı eğitim!
2 Ekim 2020 11:07

Covid’in zirve yaptığı zamanlarda üniversiteler açılıyor. Bazıları online eğitimi tercih ederken bazıları öğrencileri kampüslerde dersliklerde anfilerde toplayacak.

 

 

Metin ALTAY H&H YORUM

 

 

ODTÜ gibi ülkemizin önde gelen teknik üniversitesi, öğrenci sağlığını ön plana alıp radikal bir kararla uygulamalı dersleri bile online sürdüreceğini duyurdu ki, çok yerindedir.

 

 

Ancak, özel üniversitelerin çoğu talebeleri okula gelmeye zorluyor. Mesela, Ankara’da yerleşik Atılım Üniversitesi sanki salgın zamanı değil gibi uygulamalı dersleri kampüste yapma kararını öğrencilere tebliğ etti. Oysa bu kampüse 40 – 50 km uzaktan tren, metro, otobüs, dolmuş ile gelenler var.

 

Öğrencilerin çoğu zengin çocuğu değil özel araçları yok. Atölyelerde sınıflarda yakın temas ile uygulamalı derslerin sakıncası belli iken bu ve benzeri üniversitelerin kararlarını gözden geçirmesi lazım.

 

 

 

Önceki dönemin sonunda başlayan salgın sürecini online eğitimle atlatan “üniversite”, salgının arttığı yeni ders yılında öğrenciyi riske sokmanın mantığını açıklamalı ya da yanlıştan dönmeli…

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Çankaya’ya Bekir Ödemiş
Ölsünler mi?
Adaylığını açıkladı, ilgi büyüktü