TARKAN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

TARKAN KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?
11 Kasım 2019 21:08

Tarkan Tevetoğlu, Almanya’nın Alzey kasabasında dünyaya geldi. Tarkan’ın müziğe olan ilgisi ise çocukluk yıllarında başladı.  Ailesiyle birlikte 1986 yılında Türkiye’ye döndü. Tarkan, lise hayatına burada başladı ve Karamürsel İleri Musiki Derneği’nde eğitim alarak Türk Sanat Müziği hakkında bilgi sahibi oldu.

 

 

Daha sonra İstanbul’a taşınan Tarkan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde eğitimine devam etti ve çeşitli mekânlarda sahne almaya başladı. Almanya’ya gitme planları yaptığı sırada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve bir albüm anlaşması imzaladı.

KIL OLDUM ADLI ŞARKIYLA ÇIKIŞ YAKALADI

Şarkıyı dinlemek veya indirmek için Buraya tıklayabilirsiniz!

1992 yılında ‘’Yine Sensiz’’isimli albümünü çıkardı. Albümdeki “Kıl Oldum” şarkısıyla çıkış yaptı. “Kıl Oldum” dışında, “Kimdi”, “Gelipte Halimi Gördün mü?”, “Vazgeçemem” ve “Çok Ararsın Beni ‘’şarkılarına klip çekti. Albüm toplamda 1 Milyona yakın satarak o yıl en çok satan albümlerden biri oldu.
1994’te, ikinci stüdyo albümü Aacayipsin yayımlandı. Albümde Sezen Aksu, Ümit Sayın, Ozan Çolakoğlu ve Yıldız Tilbe gibi isimler yer aldı.  “Hepsi Senin mi?”, “Unutmamalı”, “Gül Döktüm Yollarına”, “Kış Güneşi”, “Şeytan Azapta”, “Dön Bebeğim” ve “Bekle” şarkılarına klip çekti. Aacayipsin albümü, iki buçuk milyon satış yaptı ve şarkıcıya 1995 yılında düzenlenen 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden En İyi Pop Müzik Erkek Sanatçı ödüllerini kazandırdı. Bu başarıların üzerine bir yenisi daha 1997 yılının Temmuz ayında “Ölürüm Sana” isimli albüm ile geldi.

O ARTIK BİR MEGSTAR

Tarkan bu albüm ile tam olarak 3 milyon satış yakalamıştır. 2003 yazında 3. Tarkan Albümü ‘’DUDU’’satışa çıktı; “Dudu”, “Sorma Kalbim”, “Gülümse Kaderine” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım”, bu albümde klip çekilen şarkılar oldu. Satış rakamı ise yine bir milyonun üzerindeydi.

Tarkan, 2005 yılında “Ayrılık Zor” adlı bir single yayımladı ve aynı yıl beklenen single “Bounce”u piyasaya sürdü.  2006’ya gelindiğinde uzun süren çalışmalar sonucunda hazırlanan ilk İngilizce Tarkan stüdyo albümü Come Closer, piyasaya sürüldü, toplamda 15 şarkıya yer verildi.

Büyük bir çıkış yakalayan Tarkan, “Şımarık” ve “Şıkıdım” gibi parçalarıyla Avrupa’da müzik listelerine girmeyi başarmış, ardından çıkardığı İngilizce albüm “Come Closer”ın başarısı ile Türkiye ile sınırlı kalmayacağını göstermiştir. Albüm, Almanya’da, İsviçre’de ve Avusturya’da en çok satılan 50 albüm arasına girdi.

Türkiye’deki satış rakamı 110.000 olarak açıklandı. 2007 yılının Aralık ayında altıncı albümü “Metamorfoz” ile tekrar sevenleriyle kavuştu. Albüm tüm olumsuz eleştirilere rağmen 2 ayda 500 bin satış rakamına ulaştı. 2010 yılında yedinci stüdyo albümü “Adımı Kalbine Yaz” dinleyiciyle buluştu ve Türkiye’de yılın en çok satan albümü oldu.

Tarkan; yalnızca müzikal projelerde değil, birçok sosyal sorumluluk projesinde de görev almıştır. Sonradan Türk basını ona Megastar ismini, dünya basını ise “Popun Prensi” olarak anmaktadır. 2016’da ‘’Ahde Vefa’’ Tarkan’ın yaptığı ilk sanat müziği albümüdür. Albüm ilk haftasında 170 bin satış rakamına ulaştı. 2017 de 10 uncu stüdyo albümü ‘’10’’ u yayınlamıştır. 14 şarkının yer aldığı albümden ilk klibini sözleri kendisine, müziği Ozan Çolakoğlu’na ait “Yolla” adlı şarkıya çekti.

Albümleri toplamda 15 milyondan fazla satılan Megastar Tarkan’ın tüm şarkılarını mp3yukleindir.com adresinden dinleyebilirsiniz.