Tarihi eser operasyonunda 2 bin 200 yıllık taç ele geçirildi

Tarihi eser operasyonunda 2 bin 200 yıllık taç ele geçirildi
20 Şubat 2018 18:50

İstanbul Polisi, tarihi eser kaçakçılarına yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Alıcı kılığında şüphelilerle pazarlık yapan polis, Hellenistik Döneme ait 2 bin 200 yıllık paha biçilmez bir tarihi taç ve altın objeler ele geçirdi.

 

 

 

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, Fatih’te bir otelde tarihi eser kaçakçıları olduğunu belirledi.

 

 

7-20

Tarihi eser operasyonu baskın anı

 

Bunun üzerine çalışma başlatıldı. Şüphelilerin telefon numaralarına ulaşan polis, alıcı kılığında şüphelilere ulaştı.

 

6-19

 

Kıraathane işleten şüpheli, tarihi eserler karşılığında 1 milyon Dolar istedi. Polis, pazarlık yaparak 500 bin Dolar’a anlaştı. Bunun üzerine buluşma adresi belirlendi.

 

1-209

 

PAHA BİÇİLEMEZ TAÇ

 

Fatih’teki adrese giden arkeolog polisler, masa başında oturan şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin yanlarındaki poşetlerde, aralarında “Diadem” adı verilen paha biçilmez bir altın taç, akik taşlı yüzük ve saf gümüşten yapılan “Urne” kabı ele geçirildi. Hellenistik uygarlık dönemi ölen kişilerin yakıldıktan sonra küllerinin konulduğu Urbe kabının kırıldığı da öğrenildi.

 

2-88

 

KRAL YADA ASKER

 

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli arkeolog polisler, ele geçirilen eserlerin Trakya’da bir mezardan çıkarıldığını değerlendirdiği belirtildi. Eserlerin, yüksek rütbeli bir asker, kral yada kraliçeye ait olduğu değerlendiriliyor.

3-58

5-29

 

 

Kaynak: Habip Atam/Sözcü

 

Tarihi eser operasyonunda 2 bin 200 yıllık taç ele geçirildi