Tarhan’dan kuruluş sonrası ilk açıklama

Tarhan’dan kuruluş sonrası ilk açıklama
14 Kasım 2014 18:23

CHP’den istifa eden Bağımsız Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan yeni partisini resmen kurdu.

 

Tarhan, kısa adı ANAPARTİ olan, Anadolu Partisi’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte başvuruyu yapan Tarhan, başvurunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Az önce Anadolu Partisi’ni kurduk, mutluyuz, umutluyuz” diye konuştu. Tarhan şöyle devam etti:

 

-“TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN”-

 

“Neden kurduk Anadolu Partisi’ni çünkü, ülkemizde bir umutsuzluk hakim. Bu umutsuzluğun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu’da olduğuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisi’ni kurduk.

 

Çünkü Anadolu bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi. Çünkü Anadolu kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi. Çünkü Anadolu tertemiz insanların ülkesi ve biz odağına insanı koyduk, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisi’ni kurduk. Uğurlu olsun diyorum, kademli olsun diyorum, adı gibi kadim olsun diyorum Anadolu Partisi, ANAPARTİ, ülkemize, ulusumuza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

-“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN, HER KESİMİNDEN İNSAN OLAĞANÜSTÜ İLGİ GÖSTERİYOR”-

 

Tarhan gazetecilerin, “CHP’den ya da başka partilerden katılım olacak mı?” sorusuna üzerine de, “Başka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum ama Türkiye’nin her yerinden, her kesiminden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor” dedi.