Tanju Özcan: Genel Merkez kurultayı hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışıyor

Tanju Özcan: Genel Merkez kurultayı hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışıyor
3 Ağustos 2018 14:28

CHP Kurultay Çağrı Heyetinde yer alan Tanju Özcan, dün  imzaların teslim edilmesi sırasında bir tutanak krizi yaşandığını ifade etti.

 

 

Özcan, Genel Merkez yetkililerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde, notere tasdiklettirdikleri imzaları kabul etmediğini belirtti. Tanju Özcan şu ifadeleri kullandı:

 

“Örnek veriyorum, Bursa’da bir delegemiz, Noterden imza vermiş, bize faksını göndermiş… Belgenin aslı kargoyla bir şekilde elimize ulaşmadı. Biz de Yenimahalle noterine gittik. Yenimahalle noteri, Bursa’daki noterle iletişim kurdu ve belgenin doğru olduğunu onayladı. Arkasından da belgeye ‘aslı gibidir’ mührünü bastı. Bu mühür belgenin aslıyla aynı olduğu anlamına gelir. Ama Genel Merkez hukuksuz bir şekilde bu imzaları, kabulden imtinada bulundular.”

 

“İSİM VERİN DİYORUZ VERMİYORLAR”

 

Özcan, “Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak, planınız var mı” sorumuza ise “Genel Merkez bir açıklama yapsın; biz de kendi aramızda, çağrı heyeti ve imza veren delegelerle bir değerlendirme yaparız” yanıtını verdi.

 

 

Genel Merkez tarafından “Çekilen imzalar var” açıklaması yapıldığını belirten Tanju Özcan “Kim imzalarını çekmiş, isim verin, diyoruz; vermiyorlar, kurultay için Genel Merkez’e imza gönderenler var, bunların sayıları, isimleri açıklanmıyor. Böyle olmaz, hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.