Tahliye edilen 3 sanık,Silivri Cezaevi'nden ayrıldı

Tahliye edilen 3 sanık,Silivri Cezaevi'nden ayrıldı
5 Ağustos 2013 22:22

Ergenekon Davası’na da bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen tutuklu sanıklar Sedat Özüer, Mehmet Bora Perinçek ve İbrahim Özcan Silivri Cezaevi’nden ayrıldı.

 Sedat Özüer 2 yıl önce ne söylüyorsam şimdi de aynısını söylüyorum. Gelen herşey bizi doğruladı. Darısı diğer arkadaşların başına diyorum dedi.  

PERİNÇEK BURADA ÜMİTSİZLİĞE KAPILACAK HİÇBİRŞEY YOKTUR

Silivri Cezaevi önünde alkışlarla karşılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek ise davada verilen kararları eleştirdi.  Perinçek, Türk milleti Danıştay katillerinin serbest bırakılmasına, Türkiye’nin aydınlarının, subaylarının müebbetle cezalandırılmasına izin vermez, bunu kabul etmeyecektir. Dolayısıyla burada ümitsizliğe kapılacak hiçbirşey yoktur diye konuştu.  Perinçek, daha sonra adliye önünde bekleyen annesi Şule Perinçek’e sarıldı.      

ÇOK ÜZGÜNÜM

Ergenekon Davası’ndan  47 yıl hapis cezasına çarptırılan  ve sağlık durumu ile yaşı nedeniyle konutunu terk etmemek suretiyle adli kontrol uygulanmasına karar verilen tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan cezaevinden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı. Karara tepki gösterek Doğan, Ergenekon’u bilmediğini söyleyerek, Çok üzgünüm dedi.