Tahılsız mamalar neden tercih edilmeli?

Tahılsız mamalar neden tercih edilmeli?
29 Eylül 2016 16:16

İnsanların beslenme sistemi kadar hayvanların da beslenme şekilleri çok önemli.

 

 

Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi büyümek için proteine ve kalsiyuma ihtiyaç duyar. Hayvan hücreleri bitkiler gibi fotosentez yapmadığından dolayı ihtiyaçları olan enerjiyi besinlerden alırlar. Evcil hayvanlarımızın uzun ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için onlara iyi besin kaynaklarından üretilmiş mamalar yedirmeliyiz. Bilinçli evcil hayvan sahiplerinin her zaman tercihleri tahılsız mamadan yana olur çünkü bu hayvan maması gerçek et kullanılarak hazırlanır bu da bizim evcil hayvanlarımızın sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 

Biyolojik Uygunluk ve Tahılsız Mamalar

 

Tahılsız, bilhassa kedi mamalarıının içerikleri evcil hayvanlarımızın biyolojik yapısı için çok daha uygundur. Tahılsız mamaların karbonhidrat oranı oldukça düşük olduğundan dolayı hayvanların gereksiz ve fazlaca kilo almalarına neden olmaz. Bunun yanı sıra tahılsız mamalarda her zaman bitkisel yan ürünler kullanılırken diğer mama çeşitlerinde faydalı yan ürünler kullanmak yerine zararlı kimyasallar eklenebilir. Gerçek et kullanarak üretilen tahılsız mamalar et üretimi sırasında açıkta kalan artık, çöp parçalar değildir. Bu etler hayvanlar için özel olarak hazırlanmış ve mamalar için hazır hale getirilmiştir. Besin değeri açısından tahıl içermeyen mamaların çok daha faydalı olduğu bilimsel deneylerle de kanıtlanmıştır. Bazı tahıllı mamalar hayvanlarda alerjik belirtilere neden olabilir. Tahılsız mamalarda ise böyle bir duruma rastlanmamıştır.

 

Evcil Hayvan Sahipleri Tahılsız Mamalar Hakkında Ne Düşünüyor?

 

Tahılsız mamalar kullanan evcil hayvan sahipleri kedi ve köpeklerin doğaları gereği etçil olmaları nedeniyle uzun yıllar boyunca satılan bu zararlı mamaların hayvanların evrimsel sürecinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu gözlemlediklerini söylüyorlar. Tahılsız mama kullanan evcil hayvan sahipleri kullandıkları mamadan çok memnun olduklarını söylemelerinin yanı sıra bu mamalardan hayvanlarının da memnun olduğunu gözlemlediklerini söylüyorlar. Köpek maması yüksek besin kapasiteleri olduğu için küçük gramajlar hayvanlara yeterli olmaktadır bu nedenle de tahıllı mamalara göre daha ekonomiktir. Bu sayede gereksiz yere çok fazla kilolarca mama almanıza gerek kalmaz. Tahılsız mama seçiminde profesyonel markaları tercih etmeniz evcil hayvanınızın sağlığı açısından çok daha iyi olacaktır.

 

Tahılsız hayvan mamaları evcil hayvanların biyolojik yapısına daha uygun olduğundan dolayı bunları tercih etmelisiniz. İhtiyaçları olan enerjiyi bu mamalardan kolayca sağlayabilmeleri açısından oldukça verimlidir. Bu mamaları tercih ettiğiniz zaman evcil hayvanlarınızın sağlığının olumlu yönde etkilendiğini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca bitkisel ürünlerin kullanılması sonuncunda da hayvanınızın vücuduna hiçbir kimyasal madde girmemiş olur. Tüm bunların yanı sıra gramaj olarak besin değeri daha yüksek olduğundan dolayı kilolarca mama almanıza gerek kalmaz.