Tacizden tutuklanan AKP’li başkan ihraç edildi

Tacizden tutuklanan AKP’li başkan ihraç edildi
19 Ekim 2017 08:17

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Taşkesti Beldesi Belediye Başkanı AKP’li Saim Çevik, taciz iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çevik’in polis ifadesinde kendisine komplo kurulduğunu söylediği öğrenildi.

 

 

İddiaya göre, işe girmesinde yardımcı olması için Bolu’ya gelen Tuğba D. isimli kadınla Bolu’da buluşan Saim Çevik, daha sonra bir otelin restoranına kadınla beraber yemeğe gitti. Kadın otelde fazla alkol alınca evde üvey babası olduğunu ve kendisine kızacağını söyleyerek Taşkesti’ye dönmek istemedi. Başkan Çevik ise kadını Postane Caddesi’nde bir akrabasının evine götürdü. Kadını eve yerleştirdikten sonra lavaboya girdiği sırada Tuğba D. evin balkonundan aşağı atladı. Lavabodan çıkınca evde kadını göremeyen Başkan, balkondan dışarı baktığında Tuğba D.’yi yerde yatar vaziyette gördü.

 

 

Aşağıya inen Çevik kadını tekrar eve çıkardıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Kadın ise Çevik’in evden ayrılmasının ardından dışarı çıkarak çevredeki vatandaşlara tacize uğradığını söyleyerek polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri ifadesini almak üzere kadını karakola götürdü. Tuğba D., kendisini taciz ettiğini iddia eden Başkan Saim Çevik’ten şikayetçi olduğunu söyledi. Taşkesti Belediye Başkanı Saim Çevik “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” iddiasıyla gözaltına alınarak ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

Çevik savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakınlarının da saatlerce adliye önünde beklediği Çevik, polis ekipleri tarafından adliyenin arka giriş kapısından gizlice çıkarıldı.

 
AKP’li Başkan’dan komplo iddiası

 

 

Taşkeşti Belediye Başkanı Saim Çevik, gözaltına alındıktan sonra emniyette alınan ifadesinde, düşmanları olduğunu ve kendisine bu şekilde komplo kurulduğunu belirtti.

 

 

Ayrıca, Başkan Saim Çevik ile kendisine tacizde bulunulduğunu iddia eden Tuğba D., yemek yedikleri restoranın güvenlik kamerasına yansıdılar. Görüntülerde Çevik ile Tuğba D.’nin bir masada oturdukları ve daha sonra başka bir kadının da masaya geldiği görülüyor.

 
PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

 

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan AKP Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, dün akşam saatlerinde Saim Çevik’in disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk edildiğini ve alınan kararla ihraç edildiğini söyledi.

 

İHA-DHA