Tabip odası başkanı hakkındaki Gezi davasına ret

Tabip odası başkanı hakkındaki Gezi davasına ret
24 Ekim 2014 16:32

Hatay’daki Gezi Parkı eylemlerinde, odanın görevi dışında revir kurup yaralanan protestocuları tedavi ettikleri ve görevleri dışında açıklama yaptıkları iddiasıyla dönemin Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ve Onur Kurulu’nun görevden alınması istemiyle açılan dava reddedildi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ve 6 kişilik Onur Kurulu’nun görevden alınması için Hatay 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan ve geçen 14 Ekim’de gergin bir ortamda ilk duruşması yapılan davanın ikinci duruşması bugün gerçekleşti. Selim Matkap, oda yönetimi, oda ve Sağlık Bakanlığı avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada hakim, davanın reddine karar verdi.

 

Duruşma sonrası adliye önünde bir açıklama yapan Türkiye Tabipler Odası Genel Sekreteri Metin Tektaş, doktorların sadece görevini yaptığını söyledi. Tektaş, “Duruşmada beklediğimiz gibi esastan reddine karar verildi, yani geri çevrildi. Halkı bilinçlendirmek bizim meslek örgütü olarak en önemli görevlerinden biriydi. Ayrıca ihtiyacı olan herkese her yerde sağlık hizmeti sunmak ta bizim diğer bir görevimiz” diye konuştu.

 

İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla 2013’te Hatay’da gerçekleştirilen eylemlerde Abdullah Cömert ile Ahmet Atakan hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.