Suudiler, Türk mallarının barkodunu internetten paylaştı

Suudiler, Türk mallarının barkodunu internetten paylaştı
6 Ekim 2020 10:01

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan’ın yaptığı “Türkiye’ye dair her ürüne boykot” çağırısının ardından Türk malı ürünlerin barkod numarasının 869 ile başladığı bilgisi internetten paylaşılmaya başlandı.

 
Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Al-Ajlan Cumartesi günü twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudlu tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur” demişti. Türkiye’den bu açıklamaya cevap niteliğinde herhangi bir resmi açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

 

3.ÜLKELERE KONTROL

 
Konuya yakın kişiler sorunun masada çözülebilmesi için iki ülke arasındaki ticari heyetlerin görüşme halinde olduğunu ancak Suudi Arabistan gibi krallıkla yönetilen bir ülke söz konusu olduğunda burada çok umutlu olunamadığını belirtiyor. Suudi Arabistan’ın, Türk üreticilerin ülkeye ihracat için 3’üncü ülkeler üzerinden yeni bir rota belirlemesine karşı her ürünün menşeyini kontrol edecek bir kontrol sistemi üzerinde çalıştığı da belirtiliyor.