Suudi Arabistan’dan Yemen’de bir kez daha düğün katliamı

Suudi Arabistan’dan Yemen’de bir kez daha düğün katliamı
8 Ekim 2015 11:32

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonuna ait jetlerin Yemen’de bir düğünü hedef aldığı ve saldırıda en az 30 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

 

 

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ve sıklıkla insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Arap koalisyonuna ait savaş uçakları bir kez daha sivilleri öldürdü. Geçen haftalarda Yemen’de bir düğünü vurarak en az 131 kişinin ölümüne neden olan koalisyon, bir kez daha bir düğünü hedef aldı.

 

 

CNN’in haberine göre, Suudilerin saldırısında en az 30 kişi yaşamını yitirirken, düğün sahibinin Şii Ensarullah militanlarını desteklediği bilinen bir kişi olduğu belirtildi. Associated Press’e göre saldırıda 38 kişi de yaralandı. Başkent Sana’nın 113 kilometre güneydoğusunda bulunan Sanban kasabasında meydana gelen hava saldırısının ardından koalisyon yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

 

 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Mart’tan bu yana Yemen’de hava saldırıları düzenliyor. Savaş suçu işlemek ve insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen koalisyon saldırılarında 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Birleşmiş Milletler’e göre, ülkede 10 milyon çocuk yardıma muhtaç.